Ο φαλλός γίνεται τέχνη (και αρχίζουν οι συγκρίσεις)

14.01.2014
Κρεμασμένα στον τοίχο γίνονται πραγματικά έργα τέχνης. Τον βρετανό γλύπτη Τζέιμι Μακάρτνεϊ (Jamie McCartney) γνωρίσαμε μέσα από το εκκεντρικό καλλιτεχνικό του πρότζεκτ, το «Μεγάλο Τείχος των Αιδοίων». Σε εκείνη την τεράστια κατασκευή ο Τζέιμι -με στόχο όχι να ερεθίσει, αλλά να προβληματίσει το φιλότεχνο κοινό γύρω από το ταμπού του γυναικείου κόλπου- ανάρτησε 40 εκμαγεία με τα απόκρυφα σημεία 400 γυναικών, σε 10 τσιμεντένια ταμπλό. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης εξέθεσε γεννητικά όργανα για να κάνει... τέχνη. Το 2006 δημιούργησε ένα αντίστοιχο τείχος με γυναικεία στήθη, αιδοία και πέη, υπό τον παιχνιδιάρικο τίτλο «Το αλατοπίπερο της ζωής» (The Spice of Life). Σκοπός να αναδείξει τη διαφορετικότητα και το σεβασμό σε όλα τα μεγέθη, τα είδη και τις υφές εκεί "κάτω". Αφού έκανε γυμνά κάστινγκ για μήνες, βρήκε τους κατάλληλους υποψήφιους για να καλύψει μεγάλο φάσμα αιδοίων και φαλλών. Ακολούθησαν τα εκμαγεία και αφού ο γλύπτης έβαλε το καλλιτεχνικό χεράκι του ... είδαμε τι σημαίνει "αλατοπίπερο"! Τι δήλωσε ο καλλιτέχνης για αυτή του την προσπάθεια; «Είναι στην ανθρώπινη φύση να έχει περιέργεια για το διαφορετικό. Απλά κάποιοι φαλλοί ήταν πέραν κάθε σύγκρισης. Ήταν μια αποκάλυψη» www.jamiemccartney.com Χ.Τ.

Κρεμασμένα στον τοίχο γίνονται πραγματικά έργα τέχνης. Τον βρετανό γλύπτη Τζέιμι Μακάρτνεϊ (Jamie McCartney) γνωρίσαμε μέσα από το εκκεντρικό καλλιτεχνικό του πρότζεκτ, το «Μεγάλο Τείχος των Αιδοίων». Σε εκείνη την τεράστια κατασκευή ο Τζέιμι -με στόχο όχι να ερεθίσει, αλλά να προβληματίσει το φιλότεχνο κοινό γύρω από το ταμπού του γυναικείου κόλπου- ανάρτησε 40 εκμαγεία με τα απόκρυφα σημεία 400 γυναικών, σε 10 τσιμεντένια ταμπλό.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης εξέθεσε γεννητικά όργανα για να κάνει... τέχνη.

Το 2006 δημιούργησε ένα αντίστοιχο τείχος με γυναικεία στήθη, αιδοία και πέη, υπό τον παιχνιδιάρικο τίτλο «Το αλατοπίπερο της ζωής» (The Spice of Life). Σκοπός να αναδείξει τη διαφορετικότητα και το σεβασμό σε όλα τα μεγέθη, τα είδη και τις υφές εκεί "κάτω". Αφού έκανε γυμνά κάστινγκ για μήνες, βρήκε τους κατάλληλους υποψήφιους για να καλύψει μεγάλο φάσμα αιδοίων και φαλλών. Ακολούθησαν τα εκμαγεία και αφού ο γλύπτης έβαλε το καλλιτεχνικό χεράκι του ... είδαμε τι σημαίνει "αλατοπίπερο"!

Τι δήλωσε ο καλλιτέχνης για αυτή του την προσπάθεια;

«Είναι στην ανθρώπινη φύση να έχει περιέργεια για το διαφορετικό. Απλά κάποιοι φαλλοί ήταν πέραν κάθε σύγκρισης. Ήταν μια αποκάλυψη»

www.jamiemccartney.com

Χ.Τ.