Εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω του ο σεισμός

04.02.2014
Οχήματα μεγάλου κυβισμού και ένας γερανός βυθίζονται κυριολεκτικά μέσα σε ένα τεράστιο ρήγμα, που σαν μαύρη τρύπα χώρισε στα δύο την άσφαλτο. Όλα αυτά στην Ιαπωνία μετά τον 7.2 σεισμό του Great Hanshin το 1995. Ήταν ένας από τους χειρότερους σεισμούς στη χώρα με 6.433 θύματα και 100 δισεκατ. δολάρια ζημιές. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην ηφαιστειακή ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού (γνωστή και ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»), στη συμβολή τριών τεκτονικών πλακών, κάτι που ευθύνεται και για τους καταστροφικούς σεισμούς που συμβαίνουν στη περιοχή. Ανάμεσα στα αμέτρητα εξαιρετικά φωτογραφικά αφιερώματα του National Geographic για τις φυσικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη βρήκαμε εικόνες από σεισμούς μακρινούς, που ευχόμαστε να μην ζήσουμε ποτέ! Στις τρεις τελευταίες φωτογραφίες βλέπουμε τις σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, λόγω του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που τρομοκράτησε το νησί (φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΟΓΛΟΥ).

Οχήματα μεγάλου κυβισμού και ένας γερανός βυθίζονται κυριολεκτικά μέσα σε ένα τεράστιο ρήγμα, που σαν μαύρη τρύπα χώρισε στα δύο την άσφαλτο. Όλα αυτά στην Ιαπωνία μετά τον 7.2 σεισμό του Great Hanshin το 1995. Ήταν ένας από τους χειρότερους σεισμούς στη χώρα με 6.433 θύματα και 100 δισεκατ. δολάρια ζημιές. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην ηφαιστειακή ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού (γνωστή και ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»), στη συμβολή τριών τεκτονικών πλακών, κάτι που ευθύνεται και για τους καταστροφικούς σεισμούς που συμβαίνουν στη περιοχή.

Ανάμεσα στα αμέτρητα εξαιρετικά φωτογραφικά αφιερώματα του National Geographic για τις φυσικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη βρήκαμε εικόνες από σεισμούς μακρινούς, που ευχόμαστε να μην ζήσουμε ποτέ!

Στις τρεις τελευταίες φωτογραφίες βλέπουμε τις σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, λόγω του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που τρομοκράτησε το νησί (φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΟΓΛΟΥ).