Ένα διαφορετικό Striptease στο Cartel

12.03.2014
To έργο του Slawomir Mrozek «Striptease» παρουσιάζεται στο νέο θεατρικό χώρο CARTEL στον Βοτανικό.

Σε ένα σκηνικό φτιαγμένο από βιομηχανικά ανακυκλώσιμα σκουπίδια, ο Κύριος Α (Βασίλης Μπισμπίκης) και ο Κύριος Β (Παναγιώτης Σούλης) δύο κλώνοι, δύο εαυτοί ενός και του αυτού ατόμου βιώνουν μια διλημματική περιπέτεια της «Επιλογής» και της «Ελευθερίας» τους. Αιχμάλωτοι σε μια κατεστημένη «λογική-παράλογη πραγματικότητα» που τους «φράζει τον δρόμο», αρθρώνουν πολιτικό Λόγο και Αντίλογο. Είναι η ελευθερία εξωτερική ή εσωτερική κατάσταση; Η λύση έρχεται με την μορφή μιας ωμής και χυδαίας εξουσιαστικής δύναμης, ένα χέρι που τους αφαιρεί σταδιακά τα ρούχα τους και κατ’ επέκταση την αξιοπρέπεια τους.

H ομάδα Cartel αυτό-σκηνοθετείται και μαζί με όλους τους συντελεστές, ο καθένας μέσα από το χώρο της τέχνης του, συνδιαλέγεται, συν-δημιουργεί και τοποθετείται προσφέροντας μία ανάγνωση μέσα από την οπτική της σημερινής ιστορικής συγκυρίας.

Ο Πολωνός συγγραφέας Slavomir Mrozek έγινε γνωστός με τα έργα του, «Τάνγκο» και «Εμιγκρέδες». Το έργο «Striptease» γράφτηκε το 1962 και παραμένει επίμονα επίκαιρο. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον συγγραφέα της, ο οποίος απεβίωσε στις 15 Αυγούστου 2013.

Μετάφραση: Βασίλης Πουλάκος
Σκηνοθεσία: ΟΜΑΔΑ CARTEL
Δραμ.Επεξ.: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνικά: Ζωή Πυρίνη
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Κινησιολογία: Κική Μπάκα
Κιν.Σκηνικής πάλης: Chris Radanof
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο Art: Γιώργος Γκικαπέππας
Μουσική Επένδυση: Dj Μάνος Μάρκου AKA.MR M
Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Στεφανία Βλάχου
Φωτογραφίες - Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Lab2Art

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Παναγιώτης Σούλης, Φαίη Τζήμα, Στέλιος Τυριακίδης

ΙΝFO:
3 μόνο παραστάσεις 11, 18 & 25 Μαρτίου
Διάρκεια: 55 λεπτά / Είσοδος (με 1 ποτ. κρασί): 10 ευρώ 8 ευρώ φοιτητικό/ανέργων
CARTEL- Τεχνοχώρος: Αγ. Αννης & Μικέλη 4, Βοτανικός / Στάση Μετρό Ελαιώνας Πληροφορίες: 693.98.98.258 & [email protected]