Έφυγε από τη ζωή θρυλικό μέλος των Stooges

17.03.2014
Τίτλοι τέλους για τον ντράμερ της αγαπημένης ροκ μπάντας.

O Σκοτ Άσετον (Scott Asheton), ιρυτικό μέλος και ντράμερ των Stooges, έφυγε χθες από τη ζωή στα 64 του χρόνια χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια θανάτου του.

Μαζί με τους Ίγκι Ποπ (Iggy Pop), τον αδερφό του Ρον Ασετον (Ron Asheton) και Ντέιβ Αλεξάντερ (Dave Alexander) δημιούργησαν τους Stooges το 1967 οι οποίοι μετά από τη διάλυση τους το 1974,επανενώθηκαν to 2033 κι είναι ενεργοί μέχρι και σήμερα. Το 2011 είχε αποχωρήσει από τη μπάντα λόγω ενός τραυματισμού αλλά επέστρεψε δυο χρόνια μετά για να παίξει στο τελευταίο τους άλμπουμ "Ready to die” και είχαν προγραμματίσει συναυλίες.

O Ίγκι ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση στην επίσημη σελίδα του στο facebook με το εξής συγκινητικό κείμενο:
«Ο αγαπημένος μου φίλος Σκοτ Ασετον πέθανε χθες το βράδυ. Ήταν ένα σπουδαίος καλλιτέχνης και δεν έχω ακούσει κανέναν να παίζει ντραμς με τόσο πάθος όπως ο Σκοτ. Ήταν σαν αδερφός μου. Εκείνος και ο Ρον έχουν αφήσει μια τεράστια κληρονομιά στον κόσμο. Οι Ασετον ήταν και συνεχίζουν να είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Οι σκέψεις μου είναι με την αδερφή του Κάθυ(Kathy), τη γυναίκα του Λιζ (Liz) και την κόρη του Λεανα (Leanna) που ήταν το φως της ζωής του.»

Κ.Π