Τζάγκερ για τη νεκρή σύντροφό του: Παλεύω να καταλάβω...

19.03.2014
Η Λόρεν Σκοτ (L'Wren Scott) βρέθηκε νεκρή χθες στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη και οι αρχές καταλήγουν στο ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Το άψυχο σώμα της Λόρεν Σκοτ ανακάλυψε η βοηθός της στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Νέα Υόρκη. Η 49χρονη βρέθηκε να κρέμεται από ένα μαντήλι δεμένο στο πόμολο μίας πόρτας. Πηγές της αστυνομίας είπαν ότι η 49χρονη δεν άφησε σημείωμα.

Το πραγματικό όνομα της Λορίν Σκοτ ήταν Λάουρ "Λουάν" Μπάμπραφ. Με τον 70χρονο πλέον Μικ Τζάγκερ άρχισαν να βγαίνουν μαζί το 2001 και δύο χρονιά αργότερα επισημοποίησαν τη σχέση τους, χωρίς όμως ποτέ να παντρευτούν.

Η Σκοτ ήταν πρώην μοντέλο και το 2006 δημιούργησε τη δική της εταιρεία μόδας. Έφυγε από το Roy της Utah το 1985 με σκοπό να γίνει μοντέλο στο Παρίσι. Το 1994 μετακόμισε στην Καλιφόρνια και έγινε στυλίστρια στον σπουδαίο φωτογράφο Herb Ritts.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για χρέη που την έπνιγαν και την είχαν φέρει σε οριακό σημείο. Άγνωστο αν το γεγονός συνδέεται με την αυτοκτονία της. Τον Οκτώβριο του 2013 η εταιρία της LS Fashion LTD είχε έλλειμμα 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων και τα χρέη στους δανειστές της έφταναν στα 7,6 εκατομμύρια. Η Σκοτ ήταν μια από τις πιο φημισμένες σχεδιάστριες μόδας και τα ρούχα της προτιμούσαν πολλοί σταρ του Χόλιγουντ. Είχε μάλιστα εργαστεί ως ενδυματολόγος σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ. Μέχρι και η Michelle Obama είχε φορέσει δημιουργίες της, ενώ Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker και Penelope Cruz, είχαν κατά καιρούς δηλώσει μεγάλες fans της.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιήσει ιατροδικαστής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ωστόσο δεν αμφισβητείται, προς το παρόν, από άλλη πηγή, η εκδοχή της αυτοκτονίας.

Η ίδια είχε αρνηθεί επανειλημμένα να δεχτεί οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από τον Μικ Τζάγκερ με αποτέλεσμα το χρέος της ολοένα να αυξάνει.

Το μήνυμα του Μικ Τζάγκερ

Εκπρόσωπος του Μικ Τζάγκερ δήλωσε ότι ο τραγουδιστής των Rolling Stones είναι «εντελώς σοκαρισμένος και συντετριμένος» από την είδηση του θανάτου της Σκοτ.

Σχεδόν 24 ώρες αφού έγινε γνωστή η αυτοκτονία της συντρόφου του, ο ροκ σταρ των Ρόλλινγκ Στόουνς Μικ Τζάγκερ, έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας:

«Παλεύω να καταλάβω πώς η αγαπημένη μου και καλύτερη φίλη μου έδωσε τέλος στη ζωή της με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Περάσαμε πολλά ωραία χρόνια μαζί και κάναμε ωραία τη ζωή μας για 'μας. Ήταν μια σπουδαία παρουσία και ένα σπουδαίο ταλέντο, που είχε πολλούς θαυμαστές, κι εμένα ανάμεσά τους. Έχω συγκινηθεί από το φόρο τιμής που της αποδίδουν οι άνθρωποι, αλλά και από τα προσωπικά μηνύματα συμπαράστασης που έχω λάβει.

Δεν θα την ξεχάσω ποτέ,

Μικ»


Οι Rolling Stones ακύρωσαν όλες τις συναυλίες της περιοδείας τους στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. «Οι Rolling Stones ανακοινώνουν με λύπη και απογοήτευση την αναβολή της υπόλοιπης περιοδείας τους "14 ON FIRE" στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, μετά το θάνατο της Λορέν Σκοτ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο Μικ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Γουάτς και ο Ρόνι Γουντ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους θαυμαστές για την υποστήριξη που δείχνουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και ελπίζουν ότι θα κατανοήσουν τους λόγους αυτής της ανακοίνωσης. Οι Rolling Stones θα προγραμματίσουν όλες τις συναυλίες που αναβάλλονται σε μεταγενέστερη ημερομηνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νέα στοιχεία

Όπως αποκαλύπτεται, η γνωστή σχεδιάστρια είχε κατάθλιψη και είχε αυτοτραυματιστεί λίγες εβδομάδες πριν την αυτοκτονία! «Η L'Wren είχε κάποια μικρά προβλήματα, αλλά και θέματα σχετικά με τον Mick και την θέση της στην οικογένεια. Φαινόταν να πάσχει από κατάθλιψη», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον τον Rolling Stones, αποκαλύπτοντας ότι σχεδόν ένα μήνα πριν την αυτοκτονία, η 49χρονη είχε αυτοτραυματιστεί!

Μάλιστα, η ίδια πηγή επισημαίνει πως η σχεδιάστρια δεν πήγε στο baby shower που έκανε η κόρη του Mick Jagger, Jade και την κόρη της, Assisi, στο Λονδίνο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ε.Σ.