Η Σάιρους γίνεται μάθημα σε πανεπιστήμιο!

28.03.2014
Μετά τη Μπιγιονσέ και τον Μπρους Σπρίνγκστιν, η 21χρονη τραγουδίστρια γίνεται αντικείμενο μελέτης σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Οι φοιτητές του Skidmore College δε την γλιτώνουν από τη Μάιλι Σάιρους (Miley Cyrus). Η καθηγήτρια Καρολιν Σέρνοφ (Carolyn Chernoff) με αφορμή την εμφάνιση της 21χρονης τραγουδίστριας στα βραβεία MTV VMAS και τις πάρα πολλές αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε, είχε παρουσιάσει πριν δύο μήνες μία διάλεξη με τίτλο «Η άνοδος κι η πτώση της Μάιλι Σάιρους».

Τώρα η Σέρνοφ το πάει ακόμα πιο πέρα και είναι υπεύθυνη ενός θερινού μαθήματος το οποίο θα οποίο θα λέγεται «The Sociology of Miley Cyrus: Race, Class, Gender and Media» ,θα αναλύει τον τρόπο συμπεριφοράς και την ψυχολογία της ποπ σταρ και μπορεί μέχρι τώρα έχουν κάνει αίτηση να συμμετάσχουν μόνο τρεις φοιτητές αλλά η καθηγήτρια είναι αισιόδοξη.

«Αυτό το μάθημα φτιάχτηκε για να μελετήσουμε μ’ έναν πιο δημιουργικό τρόπο πως η πολύπλοκη περίπτωση της Μάιλι Σάιρους σχετίζεται με την κοινωνιολογία και τις κοινωνιολογικές θεωρίες.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης πρόσθεσε πως δε θα δεχτεί να παρακολουθήσουν το μάθημα θαυμαστές της Σάιρους η οποία δεν είναι απλά μία 21χρονη που κατακτάει τα charts και βγάζει τη γλώσσα της αλλά μπορεί να αποτελέσει μία αφορμή για συζητήσεις περί σεξουαλικότητας κι εμπορευματοποίησης της παιδικής ηλικίας.

« Τη Μάιλι την αντιμετωπίζουν άλλες φορές σαν ένα άγριο και φρικτό τέρας. Όπως η πρώην σταρ της Disney, Μπρίτνει Σπίαρς (Britney Spears) και Κριστίνα Αγκιλέρα (Christina Aguilera), έπρεπε να πλασάρει τον εαυτό της ως μία άγρια, τρελή και σέξι παρουσία. Αυτό ακριβώς σχετίζεται με την διχοτόμηση παρθένας/ πόρνης» συμπλήρωσε η Καρολιν που έχει πάρει πολύ σοβαρά της περίπτωση της γνωστής ποπ σταρ.

Κ.Π