Σοκαριστικές εικόνες της Ουκρανίας πριν και μετά

08.04.2014
Στο πλαίσιο της βίας που είδαμε - και βλέπουμε - στις ταραχές της Ουκρανίας, ο Χεσούς Ντίαζ (Jesus Diaz) αποφάσισε με την πολύτιμη βοήθεια του Photoshop να κάνει ένα τρομερό οπτικό σχόλιο - σχόλιο που επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση «μια εικόνα χίλιες λέξεις». Φωτογραφίες που εξερευνούν τις αλλαγές στην Ουκρανία στο κατώφλι καταιγιστικών πολιτιστικών, πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών. Αντιγράφοντας κάποιες από τις τεχνικές του Sergey Larenkov και της περίφημης σειράς «The Ghosts of World War II», ο Ντίαζ δημιουργεί εικόνες που συνθέτουν το πριν και το μετά, φωτογραφίζοντας τα ίδια σημεία, πλατείες και αξιοθέατα. Μέσα από αυτή την τεχνική, ο θεατής βλέπει τους δύο πόλους της σοκαριστικής αλλαγής. Μια ήσυχη και χαρούμενη αριστερή πλευρά - ΤΟ ΠΡΙΝ - και το χάος στην δεξιά πλευρά της εικόνας - ΤΟ ΜΕΤΑ. Το δραματικό κοντράστ βρήκαμε στο blogspot Sploid. Χ.Τ.

Στο πλαίσιο της βίας που είδαμε - και βλέπουμε - στις ταραχές της Ουκρανίας, ο Χεσούς Ντίαζ (Jesus Diaz) αποφάσισε με την πολύτιμη βοήθεια του Photoshop να κάνει ένα τρομερό οπτικό σχόλιο - σχόλιο που επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση «μια εικόνα χίλιες λέξεις». Φωτογραφίες που εξερευνούν τις αλλαγές στην Ουκρανία στο κατώφλι καταιγιστικών πολιτιστικών, πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών.

Αντιγράφοντας κάποιες από τις τεχνικές του Sergey Larenkov και της περίφημης σειράς «The Ghosts of World War II», ο Ντίαζ δημιουργεί εικόνες που συνθέτουν το πριν και το μετά, φωτογραφίζοντας τα ίδια σημεία, πλατείες και αξιοθέατα. Μέσα από αυτή την τεχνική, ο θεατής βλέπει τους δύο πόλους της σοκαριστικής αλλαγής. Μια ήσυχη και χαρούμενη αριστερή πλευρά - ΤΟ ΠΡΙΝ - και το χάος στην δεξιά πλευρά της εικόνας - ΤΟ ΜΕΤΑ.

Το δραματικό κοντράστ βρήκαμε στο blogspot Sploid.

Χ.Τ.