Όταν ένα παιδί σου αλλάζει τη ζωή

22.05.2014
Ο διάσημος πολεμικός φωτογράφος Κρίστοφερ Αντερσον (Christopher Anderson) άφησε πίσω του τις ένοπλες διαμάχες και αφοσιώθηκε σε κάτι πολύ πιο προσωπικό, στον ίδιο του το γιο. Μας παρουσιάζει έτσι μία σειρά φωτογραφιών του σαν μία οργανική απάντηση σε μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία, όπως αυτή της γέννησης ενός παιδιού. Τραγική σύμπτωση πως το γεγονός της γέννησης του γιου του συνέπεσε με τη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα στον πατέρα του. Ήταν λοιπόν αναπόφευκτο γι΄αυτόν να μην ασχοληθεί φωτογραφικά με θέματα ζωής και θανάτου, αυτή τη φορά όμως όχι στα χαρακώματα του πολέμου, αλλά της ζωής. Οι φωτογραφίες αυτές εκδόθηκαν σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τον τίτλο «Son». Γ.Ο

Ο διάσημος πολεμικός φωτογράφος Κρίστοφερ Αντερσον (Christopher Anderson) άφησε πίσω του τις ένοπλες διαμάχες και αφοσιώθηκε σε κάτι πολύ πιο προσωπικό, στον ίδιο του το γιο.

Μας παρουσιάζει έτσι μία σειρά φωτογραφιών του σαν μία οργανική απάντηση σε μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία, όπως αυτή της γέννησης ενός παιδιού. Τραγική σύμπτωση πως το γεγονός της γέννησης του γιου του συνέπεσε με τη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα στον πατέρα του.
Ήταν λοιπόν αναπόφευκτο γι΄αυτόν να μην ασχοληθεί φωτογραφικά με θέματα ζωής και θανάτου, αυτή τη φορά όμως όχι στα χαρακώματα του πολέμου, αλλά της ζωής.

Οι φωτογραφίες αυτές εκδόθηκαν σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τον τίτλο «Son».

Γ.Ο