«Το εγκυκλοπαιδικό παλάτι» με τον Παντελή Τσάβαλο

22.05.2014
Όνειρα και ουτοπίες, παραισθήσεις και οράματα, επιστήμη και επιστημολογία, μαγεία και απομάγευση, έργα τέχνης που δεν έγιναν ως έργα τέχνης, δημιουργοί με ευρύτατη, αλλά και χωρίς καθόλου, εικαστική παιδεία, εθνικές δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις, το συνειδητό και το ασυνείδητο, μυθολογία και τεχνολογία, εξερευνήσεις και διερευνήσεις του μυαλού και του σώματος ...

... αυτά και πολλά άλλα αποτελούν πρόσωπα, έργα και έννοιες που ευθέως ή εμμέσως συγκροτούν ένα συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα σύγχρονης και παλαιότερης τέχνης που παρουσιάστηκε από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας.

Ο νέος κύκλος διαλέξεων με τον Παντελή Τσάβαλο επιχειρεί μια προσεκτική και στοχαστική ματιά σε αυτή την Μπιενάλε μέσα από ένα μεγάλο οδοιπορικό στα σημαντικότερα έργα που παρουσιάστηκαν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της σύγχρονης τέχνης.

Η ενότητα που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επικεντρώνεται στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ στην 55η ΜΠΙΕΝΑΛΕ της ΒΕΝΕΤΙΑΣ, επιλέγει τις σημαντικότερες από αυτές και παρακολουθεί τους εννοιολογικούς και εικαστικούς τρόπους με τους οποίους αναπτύσσουν τις αφηγήσεις τους.

Info:

Κύκλος 4 διαλέξεων: 29 Μαΐου-19 Ιουνίου 2014
Κάθε Πέμπτη, 19.00 - 21.00

ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ | «Το Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι»
Eθνικές Συμμετοχές στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας

Την ίδια περίοδο (23 Μαΐου - 28 Σεπτεμβρίου 2014) στο Μουσείο θα εκτίθεται το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου. Ιστορία Μηδέν, η ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2013.