Παράταση για την Απολογία του Σωκράτη

11.06.2014
Η «Απολογία του Σωκράτη» η πολιτική πράξη του καλοκαιριού, συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουλίου (εκτός Κυριακής 20 Ιουλίου) στις 21.00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο λόγος για την «Απολογία του Σωκράτη», ένα λυσσαλέο έργο γεμάτο κυνισμό, κέφι και γλύκα, ένα κράμα Λυρισμού και σαρκασμού. Μέσα από την «απολογία» επιχειρείται η ηθική αποκατάσταση του Σωκράτη. Ο καθένας από μας κρύβει έναν μικρό Σωκράτη που αποφασίζει να κάνει έναν πόλεμο και ρίχνεται ανεπιστρεπτί στη μάχη.
Η παράσταση επικεντρώνεται στην εκρηκτική και αχαλίνωτη προσωπικότητα του Σωκράτη που δημιούργησε ο Βάρναλης και ταυτίζεται με τον περφόρμερ - δημιουργό Κραουνάκη.
Μια απολογία ρεσιτάλ, μουσικό θέατρο δρόμου.
Η Δημοτική γλώσσα και η αρχαιογνωσία του μεγάλου Έλληνα Ποιητή χορεύουν αντάμα στο σατιρικό αυτό έργο καρσιλαμά.
Το έργο αυτό αποτελεί τον καίριο κορμό της επαναστατικής τέχνης. Και πως να μην είναι έργο μεγάλο, αφού κάπου δηλώνει ο ήρωας «Γλεντάω και ΄φραίνομαι να σας δαγκώνω», εννοώντας προφανώς τους καταπιεστές του ανθρώπινου γένους.

Αυτή είναι και η πεμπτουσία του έργου.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμηνεύει τον βαρναλικό Σωκράτη.
Οι καλλιτέχνες της Σπείρας μοιράζονται μαζί του τα λόγια του Βάρναλη, άλλοτε σαν μαθητές, άλλοτε σαν κλέφτες, άλλοτε σαν μελλούμενες γενιές, κατήγοροι, λαός, άλλοι σωκράτηδες, και τραγουδούν, μοναδικά μελοποιημένα λυρικά και επικά στάσιμα από τον Άρη Βλάχο με σκηνοθέτη κι οδηγό τον Ένκε Φεζολάρι.


Σωκράτης ο Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολάρι
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, πιάνο : Άρης Βλάχος
Σύμβουλος δραματουργίας : Ναταλί Μινιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρίνα Κανελλοπούλου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών : Ένκε Φεζολάρι, Σταμάτης Κραουνάκης
Ήχος : Δημήτρης Μουρλάς
Φωτισμοί : Ένκε Φεζολάρι
Χειρισμός φωτισμών : Δημήτρης Στίγκας

Σπείρα Σπείρα: Μαθητές - Κατήγοροι Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης , Αναστασία Έδεν, Τζέρομ Καλούτα, Σάκης Καραθανάσης , Χρήστος Μουστάκας , Κώστας Μπουγιώτης , Ελευθερία Σικινιώτη, Γιώργος Στιβανάκης

INFO:
Έως 25 Ιουλίου (εκτός Κυριακής 20 Ιουλίου)
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος Τ.Κ. 17778
Τηλέφωνο - 210 3418550
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
10-19 Ιουλίου στις 21.00
εκτός Κυριακή 13 Ιουλίου

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 16 ευρώ
Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) /ΑμΕΑ / Άνω των 65 : 12 ευρώ.

Νεανικό (έως 26 ετών) και κάτοχοι Persona Κάρτα : 10 ευρώ.