Όταν οι αστέρες της ροκ διασκευάζουν Μπομπ Ντίλαν

12.06.2014
Λίγες μέρες πριν έρθει για τη συναυλία του στο Terra Vibe θυμόμαστε χαρακτηριστικές ιστορίες και διασκευές των τραγουδιών του.

Ένας χτυπημένος, ετοιμοθάνατος σερίφης, λίγο πριν πεθάνει, παρακαλά τη σύζυγο του να κρατήσει για πάντα το «αστέρι» του, το αστυνομικό του σήμα, μιας και ο ίδιος δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσει. Αυτή η σπαραξικάρδια ιστορία έμελλε να γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πιο σημαντικά τραγούδια όλων των εποχών.

Ο λόγος για το Knockin’ οn Heaven’s Door του Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan), το οποίο έκλεισε πριν λίγο καιρό τα 41 του χρόνια, από όταν πρωτοακούστηκε το 1973 στην ταινία “Pat Garrett and Billy the Kid” του Sam Peckinpah, όπου εμφανιζόταν και ο ίδιος ο Dylan.

Έκτοτε πολλοί καλλιτέχνες αποτίνοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο Ντίλαν, έπαιξαν το τραγούδι με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, φέρνοντας το Knockin’ On Heaven’s Door στα ηχητικά τους μέτρα. Από τον Ρότζερ Γουότερς (Roger Waters) μέχρι τους Guns and Roses, οι πιο χαρακτηριστικές διασκευές λοιπόν στο κλασσικό κομμάτι του 70χρονου μουσικού και τραγουδιστή πάνε κάπως έτσι:

Guns and Roses


U2

Roger Waters

Bon Jovi

Mark Knopfler

Eric Clapton