Γιατί η μάνα πάντα αισθάνεται... μάνα!

18.07.2014
Οι κρυμμένοι θησαυροί δεν χρειάζεται να είναι θαμμένοι …υπογείως. Πριν μερικές εβδομάδες ο 83χρονος φωτογράφος Κεν Χέιμαν (Ken Heyman) δέχθηκε ένα τηλέφωνο από το γραφείο του πρώην μάνατζέρ του. Στο γραφείο του είχαν βρει μέσα σ ΄ένα ξεχασμένο αποθηκευτικό κουτί με εκατοντάδες παλιές φωτογραφίες του με την επιγραφή «Μητέρες» (Mothers) και ήθελαν να τις ανακτήσουν. Oι φωτογραφίες αυτές απεικόνιζαν μητέρες σε ευτυχισμένες στιγμές με τα παιδιά τους και είχαν τραβηχτεί το 1965 από τον ίδιο τον Χέιμαν για τις ανάγκες ενός βιβλίου που τιτλοφορείται «Οικογένεια» (Family) σε συνεργασία με την ανθρωπολόγο Μάργκαρετ Μιντ (Margaret Mead). Το βιβλίο αυτό μάλιστα είχε προταθεί για το βραβείο Πούλιτζερ. Η επανέκδοση αυτών των φωτογραφιών προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς όπως μπορείτε να δείτε τα μητρικά αισθήματα δεν φθείρονται με το πέρασμα των δεκαετιών και των αιώνων. Αντίθετα μένουν αναλλοίωτα! Γ.Οικονόμου

Οι κρυμμένοι θησαυροί δεν χρειάζεται να είναι θαμμένοι …υπογείως. Πριν μερικές εβδομάδες ο 83χρονος φωτογράφος Κεν Χέιμαν (Ken Heyman) δέχθηκε ένα τηλέφωνο από το γραφείο του πρώην μάνατζέρ του. Στο γραφείο του είχαν βρει μέσα σ ΄ένα ξεχασμένο αποθηκευτικό κουτί με εκατοντάδες παλιές φωτογραφίες του με την επιγραφή «Μητέρες» (Mothers) και ήθελαν να τις ανακτήσουν.

Oι φωτογραφίες αυτές απεικόνιζαν μητέρες σε ευτυχισμένες στιγμές με τα παιδιά τους και είχαν τραβηχτεί το 1965 από τον ίδιο τον Χέιμαν για τις ανάγκες ενός βιβλίου που τιτλοφορείται «Οικογένεια» (Family) σε συνεργασία με την ανθρωπολόγο Μάργκαρετ Μιντ (Margaret Mead). Το βιβλίο αυτό μάλιστα είχε προταθεί για το βραβείο Πούλιτζερ.

Η επανέκδοση αυτών των φωτογραφιών προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς όπως μπορείτε να δείτε τα μητρικά αισθήματα δεν φθείρονται με το πέρασμα των δεκαετιών και των αιώνων. Αντίθετα μένουν αναλλοίωτα!

Γ.Οικονόμου