Η συμμετρική ομορφιά που... ασχημαίνει

10.09.2014
Αν η δεξιά πλευρά του προσώπου μας είναι διαφορετική από την αριστερή, τότε πώς θα ήταν το πρόσωπο με δύο συμμετρικές δεξιές ή δύο συμμετρικές αριστερές πλευρές; Ένα μαθηματικά συμμετρικό πρόσωπο είναι και πιο όμορφο; Σε αυτές τις ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το εντυπωσιακό φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Both Sides Of» του Άλεξ Τζον Μπεκ (Alex John Beck). Ο Μπεκ επεξεργάζεται αυτά τα πορτρέτα για να εξερευνήσει την ιδέα της συμμετρικότητας, της ομορφιάς και της ανθρώπινης μοναδικότητας. Αφού φωτογραφίσει ένα πρόσωπο, το περνάει από ψηφιακή επεξεργασία, διαχωρίζοντάς το στη μέση. Κρατάει το μισό πρόσωπο, αντιγράφει την δεξιά πλευρά στην αριστερή και φτιάχνει ένα νέο πορτρέτο. Εμείς δεν βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο του φωτογραφιζόμενου, αλλά τα δύο που αποτελούνται από τις δύο δεξιές πλευρές και τις δύο αριστερές. Κάποιος θα πίστευε ότι ότι η απόλυτη συμμετρία είναι ομορφιά ... δεν ισχύει πάντα αυτό! Η ασυμμετρία στο πρόσωπό μας είναι στοιχείο της μοναδικότητάς μας. Το κόνσεπτ είναι κλεμμένο από τη σειρά «Symmetrical Portraits» του Julian Wolkenstein, στο website του οποίου έχουν τη δυνατότητα οι χρήστες να φτιάξουν τη δική τους συμμετρική φωτογραφία! Χ.Τ.

Αν η δεξιά πλευρά του προσώπου μας είναι διαφορετική από την αριστερή, τότε πώς θα ήταν το πρόσωπο με δύο συμμετρικές δεξιές ή δύο συμμετρικές αριστερές πλευρές; Ένα μαθηματικά συμμετρικό πρόσωπο είναι και πιο όμορφο; Σε αυτές τις ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το εντυπωσιακό φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Both Sides Of» του Άλεξ Τζον Μπεκ (Alex John Beck). Ο Μπεκ επεξεργάζεται αυτά τα πορτρέτα για να εξερευνήσει την ιδέα της συμμετρικότητας, της ομορφιάς και της ανθρώπινης μοναδικότητας.

Αφού φωτογραφίσει ένα πρόσωπο, το περνάει από ψηφιακή επεξεργασία, διαχωρίζοντάς το στη μέση. Κρατάει το μισό πρόσωπο, αντιγράφει την δεξιά πλευρά στην αριστερή και φτιάχνει ένα νέο πορτρέτο. Εμείς δεν βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο του φωτογραφιζόμενου, αλλά τα δύο που αποτελούνται από τις δύο δεξιές πλευρές και τις δύο αριστερές. Κάποιος θα πίστευε ότι ότι η απόλυτη συμμετρία είναι ομορφιά ... δεν ισχύει πάντα αυτό! Η ασυμμετρία στο πρόσωπό μας είναι στοιχείο της μοναδικότητάς μας. Το κόνσεπτ είναι κλεμμένο από τη σειρά «Symmetrical Portraits» του Julian Wolkenstein, στο website του οποίου έχουν τη δυνατότητα οι χρήστες να φτιάξουν τη δική τους συμμετρική φωτογραφία!

Χ.Τ.