Κάνε Γιόγκα να πάνε κάτω τα... φαρμάκια!

12.11.2014
Η Γιόγκα που σε κάνει να γελάς... δεν είναι αστεία υπόθεση! Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο συναντιούνται μόνο και μόνο για να γελάσουν και να πάνε κάτω τα φαρμάκια...

Φαντάσου να πηγαίνεις σε μια αίθουσα, να βγάζεις τα παπούτσια σου και η μόνη απαίτηση από τους γύρω σου είναι να κάνεις... ασκήσεις γέλιου, να χειροκροτήσεις ρυθμικά, να τραγουδήσεις και να έχεις παιδική διάθεση. Εύκολο;

Βρίσκεσαι σε μια συνεδρία Γιόγκας Γέλιου. Σε αυτά τα 50 λπτά το σώμα απελευθερώνει συνδυασμό ορμονών που έχουν θετική και θεραπευτική επίδραση στο σώμα και στο νου. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η υγεία και η διάθεσή. Στρες, αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις εξουδετερώνονται.

Εκτός από το νου, βοηθάει και το σώμα ... Όπως διαβάζουμε αυτό το είδος γιόγκας γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς, τονώνει την κυκλοφορία λέμφου και αίματος, κάνει εσωτερικό μασάζ στην πεπτική οδό και στα σπλάχνα, γυμνάζει πνεύμονες και κοιλιακούς.

Η Γιόγκα του Γέλιου ξεκίνησε το 1995 από το Δρ. Μαντάν Κατάρια, παθολόγο, στην Ινδία. Σήμερα έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα και υπάρχουν πάνω από 7.500 Κλαμπ Γέλιου σε 70 χώρες με πάνω από 300.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.


Πριν βιαστείς να πεις «Μα εγώ γελάω»:

1. Για να αποκομίσουμε τα οφέλη του γέλιου στο σώμα και το πνεύμα μας χρειάζεται να γελάμε το λιγότερο 10 με 15 λεπτά κάθε μέρα. Το αυθόρμητο γέλιο για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, δεν πιάνεται!

2. Πρέπει να γελάμε δυνατά και βαθιά, κινώντας το διάφραγμα, και με θόρυβο. Σε μια συνάντηση Γιόγκας του Γέλιου υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο κάποιος μπορεί να γελάσει δυνατά κι εγκάρδια, χωρίς να τον στραβοκοιτάξει κανείς.

3. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον πολλά ερεθίσματα για να μας κάνουν να γελάμε αυθόρμητα. Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε το γέλιο στην τύχη; Στη Γιόγκα του Γέλιου δεν αφήνει κανείς το θέμα στην... τύχη. Υπάρχει δέσμευση ... να γελάμε.


Διάβασε που μπορείς να κάνεις Γιόγκα Γέλιου ΕΔΩ...

Χ.Τ.