Μητέρα το πρωί, το βράδυ πόρνη [photos]

30.10.2014
Η φωτογράφος Μαρί Χαλντ (Marie Hald) ήθελε ανέκαθεν να εξερευνήσει το θέμα της πορνείας. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να βρει μια ιστορία που αξίζει να καταγραφεί, δημιούργησε το «Bonnie, A Life in Prostitution» (Μπόνι, Μία Ζωή στην Πορνεία) μια συλλογή από φωτογραφίες με κεντρική ηρωίδα την Μπόνι (Bonnie), μια πόρνη 39 ετών την οποία γνώρισε σ’ ένα μικρό πορνείο που εργαζόταν. Η Μπόνι κέντρισε το ενδιαφέρον της φωτογράφου, καθώς επρόκειτο για μια περίπτωση πέρα από τα αναμενόμενα στερεότυπα που έχουμε όλοι για τις εκδιδόμενες γυναίκες. H Μπόνι είναι μια μητέρα τριών παιδιών, νόμιμα εκδιδόμενη που ασκεί το επάγγελμα της φανερά, χωρίς να κρύβεται από τον κοινωνικό της περίγυρο. Εκτός από τον μικρό της γιο, τα παιδιά της γνωρίζουν την κατάσταση της και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει θύματα bullying λόγω της δουλειάς της μητέρας τους. Η Χαλντ ακολούθησε για αρκετές βδομάδες την καθημερινότητα της Μπόνι και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πολλοί άνθρωπο κατακρίνουν την Μπονι, αλλά πρόκειται για μια γυναίκα που αποφάσισε να ζήσει με τη ζωή της με ειλικρίνεια, πράγμα που απαιτεί μεγάλη δύναμη για να το καταφέρει». Η ίδια η Μπόνι πάντα ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή της και μέσω της Χαλντ βρήκε ένα βήμα έκθεσης. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή της 39χρονης γυναίκας, όπως βλέπετε και οι ίδιοι άλλοτε συγκινούν και άλλοτε σοκάρουν. Γ.Ο

Η φωτογράφος Μαρί Χαλντ (Marie Hald) ήθελε ανέκαθεν να εξερευνήσει το θέμα της πορνείας. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να βρει μια ιστορία που αξίζει να καταγραφεί, δημιούργησε το «Bonnie, A Life in Prostitution» (Μπόνι, Μία Ζωή στην Πορνεία) μια συλλογή από φωτογραφίες με κεντρική ηρωίδα την Μπόνι (Bonnie), μια πόρνη 39 ετών την οποία γνώρισε σ’ ένα μικρό πορνείο που εργαζόταν. Η Μπόνι κέντρισε το ενδιαφέρον της φωτογράφου, καθώς επρόκειτο για μια περίπτωση πέρα από τα αναμενόμενα στερεότυπα που έχουμε όλοι για τις εκδιδόμενες γυναίκες.

H Μπόνι είναι μια μητέρα τριών παιδιών, νόμιμα εκδιδόμενη που ασκεί το επάγγελμα της φανερά, χωρίς να κρύβεται από τον κοινωνικό της περίγυρο. Εκτός από τον μικρό της γιο, τα παιδιά της γνωρίζουν την κατάσταση της και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει θύματα bullying λόγω της δουλειάς της μητέρας τους.

Η Χαλντ ακολούθησε για αρκετές βδομάδες την καθημερινότητα της Μπόνι και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πολλοί άνθρωπο κατακρίνουν την Μπονι, αλλά πρόκειται για μια γυναίκα που αποφάσισε να ζήσει με τη ζωή της με ειλικρίνεια, πράγμα που απαιτεί μεγάλη δύναμη για να το καταφέρει». Η ίδια η Μπόνι πάντα ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή της και μέσω της Χαλντ βρήκε ένα βήμα έκθεσης.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή της 39χρονης γυναίκας, όπως βλέπετε και οι ίδιοι άλλοτε συγκινούν και άλλοτε σοκάρουν.

Γ.Ο