Τελικά δεν σχεδίαζε δύο δολοφονίες ο ντράμερ των AC/DC

07.11.2014
Hells Bells για τον ντράμερ των AC/DC Φιλ Ρουντ, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στη Νέα Ζηλανδία με κατηγορίες εμπλοκής σε υπόθεση απόπειρας φόνου. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται επισείει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών για τον ντράμερ του θρυλικού ροκ συγκροτήματος.

Η υπόθεση είναι πραγματικό επεισόδιο CSI.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του Φιλ Ρουντ (Phil Rudd) στη Νέα Ζηλανδία, ο 60χρονος μουσικός προσπάθησε να κανονίσει έναν φόνο χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιο ήταν το υποψήφιο θύμα του ή ποια τα κίνητρά του. Η New York Post μετέδωσε ότι στόχος του Ρουντ ήταν δύο άνδρες.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες μεθαμφεταμίνης και χασίς.

Κατόπιν, οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας πήραν πίσω την κατηγορία της σχεδίασης φόνου κατά του ντράμερ. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας εξήγησε στο Associated Press την Παρασκευή (7/11) ότι τελικώς δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε βάρος του Ρουντ.

Ο ντράμερ δεν θα κατηγορηθεί για σχεδίαση φόνου, παραμένουν ωστόσο οι κατηγορίες της απειλής και της κατοχής μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνα, για τις οποίες θα δώσει εξηγήσεις στις 27 Νοεμβρίου.

Ο Φιλ Ρουντ κατάγεται από την Αυστραλία και ήταν μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των AC/DC από το 1975 έως το 1983, οπότε και αποχώρησε, για να επανέλθει στο γκρουπ το 1994. Αυτή είναι η δεύτερη κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει το συγκρότημα που δημιούργησε τραγούδια όπως το «Back in Black» και το «Highway to Hell», καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο ο εκ των ιδρυτικών μελών Μάλκολμ Γιάνγκ διαγνώστηκε με άνοια.

Χ.Τ.