Τέσσερα σαξόφωνα ξεσηκώνουν το κοινό

06.11.2014
Το ντεμπούτο του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κάνει το Κουαρτέτο σαξοφώνων Signum τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, φέρνοντας μαζί του από την Κολωνία, την πόλη-ορμητήριό του, έναν άλλον αέρα, γεμάτο ενέργεια, ζωτικότητα και πρωτοτυπία.

Τα μέλη του συνόλου έχουν στις αποσκευές τους μεταγραφές έργων των Σιμπέλιους και Μπάρμπερ, μια παρτιτούρα του Λίγκετι, ένα κουαρτέτο για σαξόφωνα του Γκλαζούνοφ και μια σουίτα με αγαπημένα θέματα από τη διάσημη όπερα «Πόργκυ και Μπες» του Γκέρσουιν.

Όσοι, πάντως, είναι συνηθισμένοι σε περισσότερο… ακαδημαϊκές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά στη μουσική εκτέλεση, θα εκπλαγούν ευχάριστα, αφού οι τεχνικώς άρτιοι σαξοφωνίστες του Signum επιδίδονται πάνω στη σκηνή σε ένα είδος ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής χορογραφίας-σκηνοθεσίας στον χώρο, γεγονός που μετατρέπει τις συναυλίες τους σε μια πολύ ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία για τους μουσικόφιλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι σολίστ του Κουαρτέτου, που συχνά παίζουν χωρίς παρτιτούρα, κατορθώνουν μέσα από τον ήχο των πνευστών τους να αντικαθιστούν τα έγχορδα, το πιάνο –ακόμα και μια ολόκληρη ορχήστρα!– χωρίς να στερούν από τις συνθέσεις που ερμηνεύουν τη γοητεία της αυθεντικής τους εκδοχής.

INFO:
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, 8:30 μ.μ.
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη B΄) και 20 € (Zώνη Α΄).
Ειδικές τιμές: 5 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και ΑΜΕΑ) και 8 € (65+ και πολύτεκνοι).
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr