Ο Δεκέμβριος στο Gazarte είναι πολυσυλλεκτικός!

14.11.2014
Καθώς πλησιάζουμε προς τις γιορτές η διάθεση ανεβαίνει και το Gazarte έχει την τιμή να φιλοξενεί διακεκριμένους, πρωτοπόρους, ανερχόμενους, κλασικούς αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού, παρουσιάζοντας, όπως κάθε φορά, ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με καλλιτέχνες που καθένας διαπρέπει στο χώρο του.


Από τον κορυφαίο σαξοφωνίστα και συνεργάτη του James Brown, Pee Wee Ellis, σους πρωτοπόρους Portico, και στην απόκοσμη φωνή της Νορβηγίδας Ane Brun και από τον 26χρονο βρετανό τραγουδοποιό Benjamin Clementine που άφησε άφωνο το κοινό με τις παγκόσμιες επιτυχίες του, μέχρι την κλασικά ανατρεπτική Δήμητρα Γαλάνη αλλά και χρυσό κορίτσι της ελληνικής pop, Μαριέττας Φαφούτη.

Από το ρεπερτόριο δεν θα λείψουν, φυσικά, οι Classic Mondays, που ξεφεύγουν από το αυστηρό ακαδημαϊκό πλαίσιο και που τώρα μπαίνουν σε εορταστική ατμόσφαιρα και παρουσιάζουν τις μελωδίες των πιο αγαπημένων κινηματογραφικών ταινιών, ενώ και αυτόν τον μήνα πάμε θέατρο προκειμένου να μάθουμε την ιστορία των καμπαρέ με την θεατρική παράσταση, Α Cabaret Story, που μας έρχεται κατευθείαν από το Βερολίνο για μία και μοναδική παρουσίαση στο live stage του Gazarte!



Marietta Fafouti & BAND

Red
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου



Καθαρόαιμη pop, κινηματογραφικές σπίθες και ξέφρενες disco στιγμές στη νέα σειρά συναυλιών “Red” της Μαριέττας Φαφούτη!
Μετά το φως που πλημμύρισε τον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου στη συναυλία “Shine”, η Μαριέττα Φαφούτη και η 8μελής μπάντα της έρχονται στο Gazarte για να μοιραστούν την άσβεστη φλόγα με τη νέα σειρά συναυλιών “Red”! Το χαμογελαστό κορίτσι της pop θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, μπροστά στο αθηναϊκό κοινό το νέο της single “Papa I'll fly” που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα, τραγούδια από το πολυαναμενόμενο τρίτο προσωπικό της δίσκο που τον αναμένουμε επίσης τα Χριστούγεννα, ακυκλοφόρητα singles και ανατρεπτικές διασκευές που μόλις βγήκαν από το studio.

PORTICO
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου


Ηλεκτρονικοί πειραματισμοί, ambient χρωματισμοί και pop τραγουδοποιία.
Το πρωτοποριακό σχήμα από την Βρετανία έρχεται στο Gazarte με νέα σύνθεση και παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στο Αθηναϊκό κοινό κομμάτια από τον επερχόμενό του δίσκο, που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2015 στην Ninja Tune Records. Με ήχο που δύσκολα μπορεί να κατατάξει κάνεις, οι Portico κινούνται μέσα σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από ηλεκτρονική, μέχρι κλασική, τζαζ και κινηματογραφική μουσική και καταφέρνουν να συνθέτουν φουτουριστικούς ήχους βασιζόμενοι σε κλασικές φόρμες.

Classic Mondays
presents
Galan trio & Βάσια Ζαχαροπούλου
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου



Η μαγεία της κινηματογραφικής μουσικής!
Το Galan Trio συμπράττει με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου για να παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα Κινηματογραφικής Μουσικής. Εξαιρετικά soundtracks που υπηρέτησαν διάσημες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως Lord of the Rings, The Hunger Games ,Twin Peaks, Game of Thrones, Forrest Gump, The Cook the Thief his Wife and her Lover, Barry Lyndon, The DaVinci Code , The Nightmare before Christmas ,My Blueberry Nights κλπ.

Mob Pepper feat. PEE WEE ELLIS
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου



Ένας αυθεντικός θρύλος της τζαζ στη σκηνή του Gazarte!
«O άνθρωπος που εφηύρε την funk», όπως τον αποκαλούν, έρχεται στις 12 Δεκεμβρίου, στο Gazarte. Σαξοφωνίστας και ενορχηστρωτής του James Brown, o Pee Wee είναι ο άνθρωπος που έδωσε πνοή σε παγκόσμιες επιτυχίες όπως το Cold Sweat, ενώ ακολούθησαν άλλα 26 κομμάτια που καθόρισαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε funk. H επίδραση του Pee Wee στην μουσική ήταν τεράστια οδηγώντας κατευθείαν στους George Clinton, Sly Stone και έμμεσα στον Miles Davis της δεκαετίας του ’70.


ANE BRUN
Songs & Rarities Solo Acoustic Tour
Support act: Alice Boman
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου



Λυρισμός, θεατρικότητα και ντελικάτη post-folk….
…με σήμα κατατεθέν την απόκοσμη φωνή της Νορβηγίδας τραγουδοποιού Ane Brun (προφέρεται «Άννα Μπρουν»), στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα και στη σκηνή του Gazarte, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου. Η βραβευμένη τραγουδοποιός γιορτάζει 10 χρόνια ανεξάρτητης και δημιουργικής πορείας με δύο συλλογές –Songs 2003-2013, Rarities- και μία solo ευρωπαϊκή περιοδεία, την πρώτη της μετά το 2005, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα.


Typo Benjamin Clementine_grasse.png
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου



Από περιπλανώμενος μουσικός στους δρόμους του Παρισιού, στην παγκόσμια επιτυχία “Condolence”!
Ο βρετανός Benjamin Clementine τραγουδάει σαν τενόρος, γράφει στίχους σαν ποιητής και οι συνθέσεις του αντλούν έμπνευση από τις μελωδίες του Erik Satie. Μία φωνή που θυμίζει από Nina Simone μέχρι Antony Hegarty στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στο Gazarte. Οι στίχοι του είναι σχεδόν όλοι αυτοβιογραφικοί η φωνή του δυνατή και συναισθηματικά φορτισμένη ακόμα και η στάση του σώματός του όταν τραγουδάει εκφράζει με κάθε τρόπο έντονα και βαθειά συναισθήματα που πηγάζουν από προσωπικά βιώματα. Ο ίδιος λέει ότι «στην πραγματικότητα είμαι ένας εξπρεσιονιστής και θα ήθελα η φωνή μου να είναι ότι και το βιολί στην σύνθεση The Lark Ascending του Vaughan Williams.


Gazarte goes Theater
cid:[email protected]
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου



Η ιστορία του καμπαρέ από τα σαλόνια του Παρισιού το 1881 έως τη διάλυση του στα παρακμιακά μπαρ της Βαϊμάρης το 1933. H θεατρική επιθεώρηση, που σπάει τα ταμεία στο Βερολίνο, φέρνει τη νοσταλγία και την σκοτεινή ατμόσφαιρα του παρελθόντος στη σκηνή του Gazarte!


Classic Mondays
presents
ΚΟΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ…ΣΙΝΕΦΙΛ
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου



Το Ένωδον, σύνολο μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τις φωνές της Βάσιας Ζαχαροπούλου και του Χρήστου Κεχρή μας θυμίζουν τα «Λευκά Χριστούγεννα», μας εύχονται Joyeux Noel, αλλά και Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς, μένουν Μόνοι στο Σπίτι, επιβιβάζονται στο Πολικό εξπρές, συναντούν τον Ψαλιδοχέρη, μας τραγουδούν για Love actually και… τα υπόλοιπα από σκηνής Gazarte.


CHRONOS
Ερμηνεύει: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
28 & 29 Δεκεμβρίου



Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά σε μια ανοιχτή πρόβα τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού».


Info:

Προπώληση εισιτηρίων: Gazarte, Public, Iανός,
Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876
Online sales: www.gazarte.gr www.viva.gr | www.public.gr


Περισσότερες πληροφορίες:
www.gazarte.gr
www.facebook.com/Gazarte