«Έφυγε» ο θρυλικός σαξοφωνίστας των Rolling Stones [τι είπαν οι κολλητοί του]

03.12.2014
Ο διάσημος σαξοφωνίστας Μπόμπι Κις, γνωστός για την συνεργασία του με τους Rolling Stones τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά και με πολλούς ακόμα σημαντικούς μουσικούς όπως ο Τζον Λένον, ο Τζορτζ Χάρισον και ο Έρικ Κλάπτον, πέθανε εχθές στο σπίτι του στο Nashville σε ηλικία 70 ετών.

Τα δυσάρεστα νέα ανακοινώθηκαν την επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook και στο Twitter. «Οι Rolling Stones είναι συντετριμμένοι από την απώλεια του πολύ καλού τους φίλου και θρυλικού σαξοφωνίστα Μπόμπι Κις», ανέφερε το ποστ.

«Ήταν μαζί με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Το πνευστό του μπορεί να σιγήσει στη Γη, αλλά η μουσική του θα ζει για πάντα».

«Ο Μπόμπι συνέβαλλε μουσικά με μοναδικό τρόπο στο συγκρότημα από τη δεκαετία του '60. Θα μας λείψει πολύ».


Ο καλός του φίλος Κιθ Ρίτσαρντς (Keith Richards), ο οποίος ήταν στην ουσία αυτός που τον έφερε στο συγκρότημα, αποχαιρέτησε τον κολλητό και συνεργάτη του με μια δημόσια ανακοίνωση λέγοντας:

«Έχασα τον καλύτερο φίλο στον κόσμο και δεν μπορώ να σας περιγράψω το μέγεθος της λύπης που αισθάνομαι. Παρόλα αυτά ο Μπόμπι θα μου έλεγε να χαμογελάσω».


Ο Μπόμπι Κις (Bobby Keys) είχε παίξει και σε ηχογραφήσεις του Τζον Λένον και του Ερικ Κλάπτον. Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, στο Φράνκλιν του Τενεσί, έπειτα από μακρά ασθένεια. O Κις βρισκόταν σε περιοδεία με τους Rolling Stones καθ' όλη τη διάρκεια του 2014, ενώ οι γιατροί του συνέστησαν να σταματήσει.

Χ.Τ.