«Make music, not war» με τους Chinese Man [αλλαγή χώρου]

27.01.2015
Η γαλλική κολλεκτίβα των Chinese Man που από το 2005 και έπειτα αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το ομώνυμο label, Chinese Man Records, ξανά επί ελληνικού εδάφους! Η τριάδα των High Ku, Sly και Ze Mateo θα φέρει τον hip hop ήχο με τις dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz ...

Στις 14 Φεβρουαρίου προσγειώνoται και πάλι στην Αθήνα και στο Βοτανικό Live Stage και φέρνουν μαζί τον ξεχωριστό ήχο τους που είναι επηρεασμένος από τη Hip Hop σκηνή αλλά και με σαφείς επιρροές από funk, dub, reggae και jazz! Οι Chinese Man επιστρέφουν για να παίξουν όλα τα αγαπημένα τους κομμάτια, να διαδώσουν το ζεν πνεύμα τους και να μας εκπλήξουν ξανά με την εκρηκτική τους παρουσία!

Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 κατ’ εντολή του μέντορα τους, του ιδιοφυούς και μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή και αναπόσπαστου μέλους της Chinese Man Records Label. Το κομμάτι ‘I’ve got that Tune’ και μερικές εκατοντάδες ημερομηνίες για Dj sets, ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παγκόσμια περιπέτεια των μαθητών του.

Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να διαδώσουν το ζεν πνεύμα και μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Η περιοδεία τους με τίτλο "The Groove Sessions Live" που κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια, ήταν μια τεράστια επιτυχία που στη συνέχεια έπρεπε να εορταστεί ανάλογα για αυτό και κυκλοφόρησε και σε dvd.

Έκτοτε, ο μέντορας τους, πιο ήρεμος, παρατηρεί την non stop πορεία τους και απολαμβάνει την επιτυχία τους από την άνεση του... καναπέ του. Το κινεζικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, αφού οι Chinese Man κάνουν "μουσικό πραξικόπημα" μεταδίδοντας παντού το σύνθημα "make music, not war".

H μουσική τους είναι μεν επηρεασμένη από τη Hip Hop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικό άνεμο. Ήχοι ‘σκονισμένου’ dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz, αλλά και πιο παραδοσιακοί, εναρμονίζονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί η έδρα τους να είναι στη Mασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως είναι παγκόσμιο, κάτι που φαίνεται και από το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο ‘Racing with the Sun’, στο οποίο το τρίο κάλεσε διεθνείς μουσικούς για να προσδώσουν τα δικά τους στοιχεία στη μουσική τους.

Βασικός άξονας τους είναι τα dubby beats, αλλά με εμφανείς swing, αφρικανικές, ασιατικές και λάτιν επιρροές.

Info:

Βοτανικός Live Stage
Chinese Man
14 Φεβρουαρίου 2015, 21:30

Διεύθυνση: Κασσάνδρας 19 - (Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση)
Τηλ.: 210-3473835
Opening Act: Proleter Live

Τιμή Εισιτηρίων: Περιορισμένος αριθμός 18€,
Προπώληση 23€, Ταμείο 28€
Σημεία Προπώλησης: Viva.gr, 11876,
Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload