Μια μοναδική, εικαστική γιορτή κάτω από την Ακρόπολη

04.12.2014
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Αποχαιρετώντας με δημιουργία το 2014, oι αίθουσες τέχνης ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ art gallery, artshot Sophia Gaitani και el.marnerigalerie, το studio Panos Stergiou και το SKOUMOKY-DesignForSale της οδού Λεμπέση δίπλα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου μια εικαστική γιορτή, εκθέτοντας έργα από διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης και σύγχρονου design και διοργανώνοντας δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η δράση αυτή διοργανώνεται παράλληλα με το Gallery Weekend 2014, που θα τρέχει το ίδιο Σαββατοκύριακο με την πλειοψηφία των αιθουσών τέχνης της Αθήνας να είναι ανοιχτές για το κοινό με ενιαίο ωράριο.

Έτσι οι χώροι τέχνης και design της οδού Λεμπέση θα είναι ανοιχτοί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι. Μέσα στους χώρους θα εκτίθενται οι τρέχουσες εκθέσεις τους, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και κάποιες εικαστικές δράσεις που ο κάθε χώρος ξεχωριστά έχει επιμεληθεί.

Πιο συγκεκριμένα:
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος θα φιλοξενεί την έκθεση «REM BRAND NAME project», καλώντας τους επισκέπτες να παίξουν ένα επιτοίχιο art-παιχνίδι και να αποκτήσουν ένα έργο τέχνης, γιατί όχι και με 5€! Πληροφορίες για το project παρέχονται στο site του Τεχνοχώρου και στο facebook event.

Παράλληλα σε τμήμα της γκαλερί θα οργανώνονται κατά διαστήματα και τις δύο ημέρες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με την πολύτιμη βοήθεια των εικαστικών Ελωίζου Θεμιστοκλέους, Ανδριάνας Μαλτέζου και Μαρίας Μαλούχου. Λόγω του περιορισμένου χώρου οι δράσεις θα γίνονται με τη συμμετοχή μέχρι και 10 παιδιών τη φορά και για αυτό το λόγο απαιτείται κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 211 182 38 18.

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποστηρίζει τη 15ετή δράση της εθελοντικής οργάνωσης Δρόμοι Ζωής με μία δράση γνωριμίας αλλά και προσφοράς. Στο πλαίσιο του διημέρου, θα συλλέγονται τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης σαν συνεισφορά στο έργο της οργάνωσης.

Το artshot Sophia Gaitani θα φιλοξενεί στο χώρο του την έκθεση «15 moments ... 5-10-15 φτάσαμε στο 2015» η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου. Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου εντός του χώρου τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια εικαστική αστική εγκατάσταση με θέμα Κινούμενος κόσμος.

Παράλληλα λόγω του ότι η Σοφία Γαϊτάνη εδώ και 3 χρόνια βοηθάει την ΚΙΒΩΤΟ του ΚΟΣΜΟΥ, το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν δημιουργίες από διάφορους καλλιτέχνες προς διάθεση αποκλειστικά για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ».

Ο φωτογράφος – κινηματογραφιστής Πάνος Στεργίου θα δεχτεί στον χώρο του παιδάκια κάθε ηλικίας και η δράση τους θα είναι η αυτοφωτογράφιση (selfie) στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη με φόντο το μουσείο της Ακρόπολης. Η πιο «εμπνευσμένη» φωτογραφία θα τυπωθεί σε μεγέθυνση (20x30cm) για να βραβεύσει τον δημιουργό της.

Το SKOUMOKY-DesignForSale θα φιλοξενεί εντός του χώρου του και για τις δύο ημέρες εργαστήρι κατασκευής felt με την Έλενα Κυριακαράκου, ζωγραφική σε κεραμικά πιάτα με τη Χριστίνα Μόραλη (κόστος συμμετοχής 15 €). Στον περιβάλλοντα χώρο οι “Tap Motifians” θα μυήσουν το κοινό στο Tap Jam, ένα είδος χορού με κλακέτες και ζωντανή μουσική και η Sunny Diz (Δέσποινα Σωτηρίου), εξειδικευμένη δασκάλα hoopdance, θα βρίσκεται στο SKOUMOKY όλη την ημέρα για να ξεναγήσει το κοινό στο πνεύμα του χορού και της άσκησης με χούλα-χουπ.

Η «γιορτή» πραγματοποιείται με την αποκλειστική πρωτοβουλία των αιθουσών τέχνης και design της οδού, με την ανιδιοτελή και γεμάτη πάθος συμμετοχή των καλλιτεχνών και των εθελοντών του και με την πολύτιμη συμβολή των χορηγών του και φίλων στην ευρύτερη περιοχή της Μακρυγιάννη. Συνοδοιπόροι τους σε αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά οι συνεργάτες τους, καλλιτέχνες, εθελοντές και φίλοι της τέχνης και του design.

Το Σάββατο 17.30 το απόγευμα θα εμφανιστούν οι CROSNIK BAND (live pop-rock) και θα συνεχίσουν στο REGAL BAR.

Την Κυριακή 14:30 τo Hitchcocktales σας προσκαλεί όλους μικρούς και μεγάλους να περάσουμε ένα μεσημεροαπόγευμα μοναδικό, γεμάτο δημιουργικό πρόγραμμα παιχνιδιών για τους μικρούς μας φίλους!

Είστε έτοιμοι για το δικό σας cocktail? Οι μικροί μας φίλοι θα μπουν για λίγο πίσω από την δική τους " μπάρα" και θα γίνουν οι δημιουργοί του δικού τους cocktail!!! Κι αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα ατελείωτο παιχνίδι δοκιμασιών και όχι μόνο....Πολλά παιχνίδια, πολλές δραστηριότητες, και πολλές ακόμη εκπλήξεις θα σας περιμένουν!!! Θα είστε εκεί;;; Θα υπάρχει ειδικό εκπτωτικό μενού για όλοκληρη την ήμερα!!!

Σας περιμένουμε στην οδό Λεμπέση, μεταξύ της Μακρυγιάννη και της Λ. Συγγρού, 50 μέτρα από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους χώρους.

Info
Που:
ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ art gallery, Λεμπέση 4 &Μακρυγιάννη, 117 42, Αθήνα Τηλ. 211 182 38 18

[email protected] / www.technohoros.org

FacebookGroup: Τεχνοχώρος
FacebookPage: Τεχνοχώρος | Technohoros

Artshot, Λεμπέση 11, 11742, Αθήνα
211 4064984
[email protected] / www.sophiagaitani.gr
Facebook Page: Artshot

el.marnerigalerie, Λεμπέση 5-7 &Πορίνου 16, 117 42, Αθήνα
2108619488, 2108668195
[email protected] / www.elenimarneri.com
Facebook Page: Eleni Marneri Creative Gallery

SKOUMOKY-Design For Sale, Λεμπέση 9 Μακρυγιάννη, 117 42, Αθήνα
210 92 49 896
[email protected]/ www.skoumoky.com
Facebook Page: SKOUMOKY

PANOS STERGIOU
Φωτογράφος-κινηματογραφιστής
Λεμπέση 1, 11742, Ακρόπολη
6973214825
[email protected] / www.panosstergiou.com

Πότε: 13-14 Δεκεμβρίου