Τρεις μουσικοί και μια φωνή στις ακτές της Μεσογείου

17.12.2014
Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα στα τραγούδια και τους ποιητές της Μεσογείου: «Όποια ακτή βρέχει η Μεσόγειος γεννά τραγούδια... κι όπου γεννιούνται τραγούδια ανθίζουν άνθρωποι κι ευχές...». Τρεις μουσικοί και μια φωνή περιπλανώνται στις ακτές της Ελλάδας και της Μεσογείου, ανακαλύπτοντας τραγούδια και σκοπούς και με οδηγους τους ποιητές της, μας αφηγούνται τη δική τους ιστορία...

Φωνή: Γιάννης Κωσταρής
Frame, drums, στάμνα, καμπάνες, ιδιόφωνα, berimbaw, didgeridoo, σφυρίχτρες, άρπα: Solis Barki
Σαξόφωνο σοπράνο, φλογέρες: Δημήτρης Χουντής
Ηλεκτρ. μπάσο, loops, εφέ, ακορντεόν: Απόστολος Καλτσάς

Σκηνοθετική επιμέλεια: Βαλεντίνη Σιόβα

Info:

Η μεσόγειος είναι η γη
Yiannis Kostaris Quartet

Σάββατα 20 και 27 Δεκέμβρη
Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87- Εξάρχεια
Τηλ.: 6980665404



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Γιάννης Κωσταρής
Σπούδασε ιστορία στη Φιλοσοφική σχολή, θέατρο στην Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και φωνή στο Εθνικό ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια Υποκριτικής και Φωνητικής στην Νέα Υόρκη στο HBC studio και στο Jack Eppler's Private Vocal Studio.'Έχει συνεργαστεί με διάφορες θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα στην Αθήνα και στην Αμερική. Το 2011 δημιούργησε τον χώρο έκφρασης και τεχνών Zp87 και έγραψε την μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Δημήτρης Χουντής
Έχει συνεργαστεί με τους Θάνο Μικρούτσικο,Αλκίνοο Ιωαννίδη,Νίκο Ξυδάκη,Ελευθερία Αρβανιτάκη,Γιάννη Χαρούλη,Σταύρο Λάντσια και άλλους.Επίσης έχει εμφανιστεί με πολλές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Απόστολος Καλτσάς
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ωδείο Τέχνης του Γιώργου Φακανά. Υπήρξε για χρόνια μέλος του συγκροτήματος "Υπόγεια Ρεύματα" κι έχει συνεργαστεί με τα σχήματα "'Ανεμος", "Τρίφωνο", τον Απόστολο Ρίζο, τον Dirk Pollak (Mecano), τον Θάνο Μικρούτσικο και πολλούς άλλους. Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Μυθοτοπία" όπου συμμετέχει μια πλειάδα από τους καλύτερους Έλληνες jazz μουσικούς, ενώ ερμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος κ.α. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά και συμμετέχει στη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”.

Soli Barki
Η μουσική του είναι γέφυρα από την παράδοση στην τζαζ, από τα Βαλκάνια στην Αφρική.
Ο Soli Barki διακρίνεται για την τελετουργία που δημιουργεί με ιδιαίτερα όργανα απ’ όλο τον κόσμο, όπως μπεριμπάο, ντιτζεριντού, σφυρίχτρες αλλά και ιδιόφωνα σαν τη στάμνα, τα κουδούνια, τα σείστρα, τα κρόταλα. Ήχοι ορμητικοί, δραματικοί, αποφασιστικοί, μεγαλόπρεποι παράγονται από τα κρουστά με μεμβράνες, το νταούλι, το τουμπερλέκι, το μπεντίρ, το bongos.Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Μίμης Πλέσσας,Νότης Μαυρουδής,η Νένα Βενετσάνου,ο Ross Daly και πολλοί άλλοι.


Βαλεντίνη Σιόβα
Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο.
Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen.Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Zp87 και αυτή την περίοδο σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”.