Αφέντης και Δούλος "χορεύουν" στο Θέατρο Πόρτα

23.12.2014
Η παράσταση «Master and Man», βασισμένη στη νουβέλα του Λέοντος Τολστόι «Αφέντης και δούλος» θα παρουσιαστεί στο θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του δίπτυχου προγράμματος χορο-θεατρικών παραστάσεων κάτω από τον κοινό τίτλο-υπότιτλο: Aφή: από το Αφη-γηματικό στο Αφη-ρημένο, Από τη δυναμική του λόγου στην ένταση των σωμάτων.

H παράσταση θα παρουσιαστεί σε χορογραφία της Αμάλιας Μπένετ και μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Ο Αφέντης, Βασίλι Αντριέιτς Μπριεχούνοφ, μια χειμωνιάτικη μέρα ξεκινά ταξίδι για να αγοράσει ένα κομμάτι γης. Μαζί του παίρνει τον Δούλο του, Νικήτα. Ο Αφέντης οδηγεί την άμαξα, όμως σύντομα χάνουν το δρόμο τους σε μια χιονοθύελλα, που μετατρέπει κάθε τι οικείο σε ανοίκειο. Ο Αφέντης, ο Δούλος, ακόμη και το άλογο προσπαθούν διαδοχικά να επαναφέρουν την άμαξα πίσω στο δρόμο, αλλά κανενός η γνώση ή το ένστικτο δεν αρκεί για να διασφαλίσει τη σωτήρια έξοδο. Θάβονται κάτω από το χιόνι και περιμένουν τη μοίρα να καθορίσει την τύχη τους. Ο Αφέντης, σε μια απόπειρα να σώσει το τομάρι του, κλέβει το άλογο και φεύγει. Καταλήγει να κάνει κύκλους που τον οδηγούν πίσω στην άμαξα...

Σ’ αυτό το κομμάτι για δύο χορευτές και έναν ερμηνευτή της viola de gamba διερευνάται η σχέση ανάμεσα σε Αφέντη, Δούλο και Άλογο, και η εξέλιξή της στη διάρκεια του ταξιδιού τους. Εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις, ρίχνεται σε μια κοινή αναπόδραστη μοίρα με εργάτη και υποζύγιο. Οι κοινωνικές διαφορές που αρχικά τους διακρίνουν, αποσυντίθενται. Μόνη ελπίδα για επιβίωση η φύση και η φύση τους.

Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

INFO:

Που: Θέατρο Μεσογείων 59,

115 26 Αθήνα

τηλ. 210 77 11 333

www.porta-theatre.gr

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από 12 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2015

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 10 €