FKA Τwigs: Το «φρικιό» που ο Guardian θεωρεί νέο μουσικό θαύμα [photos+vds]

17.01.2015
Ξεκινήσαμε να τη μαθαίνουμε ως το παράξενο κορίτσι, που συνοδεύει του πρωταγωνιστή του Twilight, Ρόμπερτ Πάτινσον, όμως παράλληλα με τη νέα της συνήθεια να φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον διάσημο ηθοποιό στους δρόμους του Λονδίνου, η FKA Twigs κατάφερε να κυκλοφορήσει έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που μας πέρασε.

Κάποτε ήταν χορεύτρια της Κάιλι Μινόγκ, σήμερα είναι γεμάτη πίρσινγκ και δηλώνει όλο νόημα: «Περίεργα πράγματα μπορεί να μου φαίνονται σέξι».

Η Ταλία Ντέμπρετ Μπαρνέτ (Tahliah Debrett Barnett) γνωστή με το υποκοριστικό FKA Twigs (Formerly Known As twigs -"twigs" από τον θόρυβο που κάνουν οι αρθρώσεις της όταν προθερμαίνεται για να χορέψει) έκανε το ντεμπούτο της στο άλμπουμ «LP1¬ - με έναν ερωτικό σκληρό ήχο και μια σουρεαλιστική προκλητική εικόνα να τον συνοδεύει.


Με πατέρα Τζαμαϊκανό και μητέρα μια Βρετανο-Ισπανή γυμνάστρια, η Twigs γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1988 στο Gloucestershire της Αγγλίας. Τη μισή της ζωή την περιεργάζονται ως άσχημη και περιθωριακή και την υπόλοιπη την αντιμετωπίζουν ως μουσική ιδιοφυΐα... Δεν αποχωρίζεται το ιδιαίτερο ασημένιο σκουλαρίκι στη μύτη και δηλώνει: «Συμβολίζει τη δέσμευσή μου στον παγανισμό». Πολλοί θαυμαστές της δεν τη θεωρούν απλή τραγουδίστρια, αλλά πολυεπίπεδη performance artist. Λατρεύει τα φίδια και φωτογραφίζεται μαζί τους στο Instagram!

Μέσα από το πρώτο της άλμπουμ, μόλις κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ για το κομμάτι «Pendulum» το οποίο όπως και τα περισσότερα βιντεοκλίπ των τραγουδιών της το έχει σκηνοθετήσει η ίδια - και όπου τη βλέπουμε σε στάση bondage, δεμένη με τα ίδια της τα ... μαλλιά.

Από την ηλικία των 17 δημιουργεί μουσική και εκτός από δεινή χορεύτρια στα σόου της Κάιλι Μινόγκ, την είδαμε στο «Do It like a Dude» της Jessie J το 2010. Συνδέουν τη μουσική της με τον Tricky, εκείνη όμως ακούει Billie Holiday, Ella Fitzgerald και Marvin Gaye (!!!)

Με το πρώτο της κιόλας άλμπουμ, η αύρα της συσχετίστηκε με τα "λιοντάρια" της μουσικής, Κέιτ Μπους και Πρινς, ενώ προτάθηκε και για Βραβείο Mercury. Ιεροσυλία; Ο Guardian υμνεί τα ονειρικά μουσικά της τοπία, την άγρια κόμμωση και το εκκεντρικό της ντύσιμο, κυρίως όμως το γεγονός ότι αρνείται να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από την απόλυτη ελευθερία της…

Δες την live εμφάνισή της με το Hide/Pendulum στην τελετή για την παρουσίαση των Υποψηφιοτήτων BRITs 2015 στις 15/1.

Επιμέλεια Xριστίνα Tσατσαράγκου