Είδαμε το Happy Few Project [και αντιμετωπίσαμε τις φοβίες μας]

13.02.2015
Το Happy Few Project, την πρώτη ατομική έκθεση της Κικής Παπαδοπύλου, επισκεφθήκαμε στην τελετή λήξης της και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την πρωτοτυπία στη σύλληψη του θέματος όσο και από τη δυναμική που απέπνεε τελικά το αποτέλεσμα.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή: Το Happy Few Project είναι ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό project πάνω στις μικρές χαρούμενες καθημερινές συνήθειες, με πρωταγωνιστές 18 αναγνωρίσιμα και μη πρόσωπα. Νέοι, διαφορετικοί καλλιτέχνες συνέβαλαν μέσω μιας φρέσκιας και ξεχωριστής διάδρασης με τη δικιά τους οπτική και μορφή τέχνης και δημιούργησαν ένα ξεχωριστό Project κάτω από τον κοινό παρανομαστή της έννοιας του Happy Few.


Λένα Δροσάκη
Αγαπημένη συνήθεια: Να πλένει τα πιάτα
Μεγαλύτερος φόβος: Γηρατειά


Βίκυ Παπαδοπούλου
Αγαπημένη συνήθεια: Να παίζει με τον σκύλο, ν' ακούει μουσική και να βλέπει ταινίες
Μεγαλύτερος φόβος: Θάνατος

M΄ ένα μαγικό τρόπο και μία αλλόκοτη χημεία, η τέχνη της φωτογραφίας, του video art, το art design, οι live performances και τα dj sets μέσα από μία σειρά 18 φωτογραφικών πορτραίτων συμπλέκονται, διαπλέκονται και τελικά συνδιαλέγονται, συλλαμβάνοντας την ατομική καθημερινότητα, την κρυφή απλή απόλαυση που συνθέτει και διατηρεί την προσωπικότητα του ατόμου και δημιουργεί την φυσική ασπίδα ενάντια στους φόβους του σύγχρονου ανθρώπου.


Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη
Αγαπημένη συνήθεια: Να παίζει με το κουνέλι της
Μεγαλύτερος φόβος: Θα ξυπνήσει μια μέρα και θα είναι τυφλή

Η Κική Παπαδοπούλου έχει καταφέρει κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Έχει «πιάσει» στο φακό της ιδιαίτερες στιγμές των 18 προσώπων που φωτογράφησε στον προσωπικό τους χώρο, στιγμές που το βλέμμα τους ταξιδεύει με μια αισιόδοξη χροιά, στιγμές που αποπνέουν ζεστασιά, ελπίδα και ευτυχία, ενώ παράλληλα ο γραφίστας George Pantelakis έχει επέμβει πάνω τους σχεδόν ψυχογραφικά εκφράζοντας τους φόβους τους. Τα φωτογραφικά πορτρέτα συμπληρώνει ιδανικά το βίντεο της Καρίνας Λογοθέτη και του Σεμπάστιαν Φραγκόπουλου, καθώς κατάφερε να αποτυπώσει την ιδιαίτερη δυναμική των φωτογραφιών και να κάνει μαζί τους έναν γόνιμο διάλογο.


Αντίνοος Αλμπάνης
Αγαπημένη συνήθεια: Να είναι στον υπολογιστή
Μεγαλύτερος φόβος: Ασφυξία

Το αποτέλεσμα; Κοιτάζοντας τα πορτρέτα αυτά, ο επισκέπτης κάνει ένα νοερό ταξίδι στις προσωπικές του φοβίες και τελικά βρίσκει την προσωπική του Ιθάκη. Τη συνήθεια δηλαδή ή τη στιγμή, που τον χαλαρώνει, που τον κάνει πιο δυνατό.


Αφροδίτη Σημίτη
Αγαπημένη συνήθεια: Να παίζει με τα παιδιά της
Μεγαλύτερος φόβος: Να μην πάθουν κάτι κακό τα παιδιά της


Alex S Wamp
Αγαπημένη συνήθεια: Καφές και τσιγάρα
Μεγαλύτερος φόβος: Θα πεθάνει και δε θα είναι ικανός να κοιτάξει το Θεό στα μάτια

Αγαπημένα μας πορτρέτα; Αυτό της Λένας Δροσάκη που σιγά σιγά ..γερνάει, του Αντίνοου Αλμπάνη με τη αόρατη μάσκα που τον κάνει να...ασφυκτιά, της Αφροδίτης Σημίτη που κοιτά έναν παιδικό…χορό και του Alex (Frontman της μπάντας Potergeist) από τους που συνομιλεί με τον… θεό.

INFO:
Συντελεστές:
Φωτογραφία: Κική Παπαδοπούλου
Graphic Design: George Pantelakis
Video: Καρίνα Λογοθέτη & Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος

Συμμετέχουν:
Rootlessroot (Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček), Χορογράφοι
Βίκυ Παπαδοπούλου, Ηθοποιός
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Ηθοποιός
Νίκος Ορφανός, Ηθοποιός
Μαρία Πετρίδη, Ραδιοφωνική παραγωγός
Κατερίνα Τσάβαλου, Ηθοποιός
Cat Black, Σχεδιάστρια κοσμημάτων/ μακιγιέζ
Αντίνοος Αλμπάνης, Ηθοποιός
Αφροδίτη Σημίτη, Ραδιοφωνική παραγωγός
Γιώργος Χρυσοστόμου, Ηθοποιός
Πολύδωρος Βογιατζής, Ηθοποιός
Μαίρη Ρετσίνα, Ραδιοφωνική παραγωγός-Δημοσιογράφος
Χριστίνα Μητροπούλου, Ηθοποιός
Μαρία Ανδρέου, Καθηγήτρια γαλλικών
Alex, Frontman της μπάντας Potergeist
Σόλων Tσούνης, Ηθοποιός
Ηλένια Δουλαδίρη, Ενδυματολόγος
Λένα Δροσάκη, Ηθοποιός

Δείτε το κεντρικό βίντεο της έκθεσης με όλα τα μοντέλα το οποίο έπαιζε στο χώρο:

Τέλος, παράλληλα με την έκθεση, στο διπλανό χώρο είχε συναυλίες και dj sets με ιδιαίτερες συνεργασίες ειδικά για την περίσταση. Συγκεκριμένα, στα εγκαίνια έπαιξαν live οι Word of Mouth με τη Νατάσα Μηνδρινού και οι Wolfy Funk Project με τον Mc Mako ενώ η Μαρία Πετρίδη με τον Γιάννη Ντάρδη ανέλαβαν τα decks.
Επίσης στο closing party ανέβηκαν στη σκηνή οι Transistor με τους Ορθολογιστές και οι Potergeist και τις μουσικές επιμελήθηκαν ο Γιώργος Μπίτσικας με τον Shift8.

TIP: Οι Transistor έχουν γράψει το τραγούδι "Broken Not" που ακούγεται στο βίντεο ειδικά για το project και το έπαιξαν πρώτη φορά ζωντανά στην έκθεση!

Γεωργία Οικονόμου

georgia.oikonomou!gmail.com