Ζωή Λάσκαρη: Και όμως, υποκλίνεται στο ταλέντο της Δήμητρας Ματσούκα

14.05.2015
Μας εξέπληξε η Ζωή Λάσκαρη με τα όσα ανέφερε για τη Δήμητρα Ματσούκα και την υποκριτική της δεινότητα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.Η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός παρακολούθησε τη πολυσυζητημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου “Έντα Γκάμπλερ” στo θέατρο “Σημείο” και- όπως φαίνεται- εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία της Δήμητρας Ματσούκα .

Αυτός ήταν και ο λόγος που δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στο προφίλ της στο Facebook:

“Κανένα κορίτσι του ελληνικού θεάτρου δεν συνδυάζει με τέτοια φυσικότητα, αρμονία και αφοπλισμό το ταλέντο με την ομορφιά και το σταριλίκι. Η Δήμητρα Ματσούκα αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο - θα μπορούσα να πω εθνικό - της υποκριτικής. Πώς είναι δυνατόν αυτό το κορίτσι να μπορέσει να παρουσιάσει μια Έντα Γκάμπλερ τόσο ολοκληρωμένη και με τέτοια επιδεξιότητα;

Από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή ο θεατής εκστασιάζεται από την φυσικότητα, την ακρίβεια των κινήσεων, την ορθότητα του λόγου, την αύρα της. Είναι ένα θεϊκό θαύμα η Δήμητρα, ένα ακούραστο εργατικό σκυλί του θεάτρου. Σε ένα πράγμα στάθηκε άτυχη μόνο. Γεννήθηκε σε μια χώρα που θεωρείται ύβρι να είσαι ταλαντούχα και όμορφη μαζί. Μεταξύ μας, υποκλίνομαι στην καλλιτεχνική αυθάδεια”.

Η αλήθεια πάντως πως και εμείς εντυπωσιαστήκαμε από την ερμηνεία της Δήμητρας Ματσούκα στη συγκεκριμένη παράσταση.

Περισσότερα διαβάστε εδώ: Είδαμε την Έντα Γκάμπλερ με τη Δήμητρα Ματσούκα [και δε βαρεθήκαμε μέχρι... θανάτου]