Είδαμε τη Μυλωνού μέσα στο δάσος του Υμηττού

19.05.2015
Μια πολύ όμορφη θεατρική εμπειρία είχαμε μαζί με τα παιδιά μας το Σάββατο που μας πέρασε (16 Μαϊου) στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού. Εκεί, στη δροσερή σκιά των πυκνόφυλλων δέντρων, κάτω από μία κορομηλιά γεμάτη από μικρά κατακόκκινα κορόμηλα, καθισμένοι οκλαδόν σε πολύχρωμους μουσαμάδες πάνω στο χώμα, απολαύσαμε την όμορφη δουλειά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος.

Πιο συγκεκριμένα είδαμε να παίρνουν με ευφάνταστο τρόπο σάρκα και οστά τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια και μάλιστα στην αυθεντική τους ιδιόλεκτο: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Μολονότι και τα τρία ήταν εξαιρετικά, τις εντυπώσεις μας έκλεψε το τελευταίο, καθώς παρουσιάστηκε σε μορφή κουκλοθεάτρου με τις κούκλες να είναι φτιαγμένες από καθημερινά αντικείμενα!

Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και ουσιαστικά στην παράσταση μαζί με τους ηθοποιούς, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τα προσέγγισαν με εξαιρετική ευαισθησία. Πότε συνόδευαν με τραγούδια την εξέλιξη των παραμυθιών, πότε προσπαθούσαν να μπουν μέσα στο μυαλό του βασιλιά και της Μυλωνούς και πότε «μεταμορφώνονταν» και αυτά σε καβουράκια και φιδάκια.

Αξίζει να δει κάποιος η Μυλωνού; Ναι, και μάλιστα αν έχετε παιδιά άνω των τριών ετών, μη διστάσετε να αναζητήσετε που θα λάβει χώρα η επόμενη παράστασή της! Η δουλειά της ομάδας αυτής είναι αξιέπαινη και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ο μαγικός κόσμος του θεάτρου, δεν χρειάζεται πολλά…. Μόνο πρωτότυπες ιδέες, καλούς ηθοποιούς και ... διάθεση!

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]