Eurovision 2015: Δείτε βήμα-βήμα τι έγινε στον μεγάλο τελικό! [photos+vds]

24.05.2015
Στην καρδιά της Ευρώπης, στην πανέμορφη Βιέννη, πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του μουσικού διαγωνισμού, που φέτος έκλεισε τα 60 χρόνια του με κεντρική ιδέα όλες οι χώρες να Χτίσουν Γέφυρες [Building Bridges] με όπλο τη μουσική. Τη γιορτή φέτος παρακολούθησαν 200 εκατομμύρια θεατές.

Ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision ανακοίνωσε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν 6 εκατομμύρια tweets σε σχέση με τον τελικό - 1 εκατομμύριο περισσότερα σε σχέση με το 2014.

Απόψε στη σκηνή ανέβηκαν 27 χώρες, φυσικά ανάμεσά τους η Ελλάδα με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath», η οποία εμφανίστηκε 15η, και η Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη και το «One Thing I Should Have Done» στην 11η θέση στη σειρά εμφάνισης.

Σημαντική διαφοροποίηση αυτή τη χρονιά είναι η τιμητική συμμετοχή της Αυστραλίας - που δεν νίκησε και δεν θα συμμετέχει και την επόμενη χρονιά στη διοργάνωση. Για την ελληνική τηλεόραση μετέδωσαν τη βραδιά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου:

LIVE: Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Κοντσίτα:

Μια σφαίρα κατέβηκε από τον ουρανό στον υπέροχο χώρο του Stadthalle της Βιέννης και το Rise Like a Phoenix της Κοντσίτα με βιολιά από την Κρατική Ορχήστρα Βιέννης !! Η Κοντσίτα με τις 3 παρουσιάστριες της βραδιάς [που τσάμπα πήραν μισθό] τραγουδούν τον ύμνο της Eurovision 2015, BUINDING BRIDGES και η Κοντσίτα πετάει κρεμασμένη από την κορυφή της σκηνής με φούξια ολόσωμη φόρμα.

Δείτε την έναρξη:

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

1. Σλοβενία - Maraaya / Here For You

Μήπως η κοκκινομάλλα της Σλοβενίας με τα ακουστικά κάνει τη μεγάλη έκπληξη; Το αόρατο βιολί είναι βασικός πρωταγωνιστής και οι Maraaya καταχειροκροτούνται - είναι άλλωστε και η πρώτη εμφάνιση της βραδιάς!


2. Γαλλία - Lisa Angell / N'oubliez Pas

Μια εκπληκτική ερμηνεία όπου το ψηφιακό στοιχείο ήταν έντονο - η αίθουσα χειροκρότησε τη φωνή της Λίσα, δεν ήταν αρκετή όμως για να την ψηφίσει!

3. Ισραήλ - Nadav Guedj / Golden Boy


Το χρυσό αγόρι πριν φύγει θέλει να μας δείξει το... Τελ Αβίβ! Η αίθουσα σείεται από το χειροκρότημα στον Nadav, νικητή μουσικού διαγωνισμού στη χώρα του. Τα χρυσά παπούτσια με τα φτερά ήταν όλα τα λεφτά, κυριολεκτικά...


4. Εσθονία - Elina Born & Stig Rästa / Goodbye To Yesterday

Ένα αντίο στο χθες που θα μπορούσε να είναι αντίο στη βαθμολογία - το πιο ενδιαφέρον στο κομμάτι της είναι το ... κραγιόν της Ελίνα.


5. Ηνωμένο Βασίλειο - Electro Velvet /Still In Love With

Οι Βρετανοί σε ελέκτρο πιν-απ εμφάνιση, η τραγουδίστρια των electro velvet με κατακκόκινο φόρεμα και επάνω τους διαγράφονται φωτάκια [κιτς από την κορυφή ως τα νύχια]. Θερμή υποδοχή από την αίθουσα, λόγω ευγένειας υποθέτουμε, αλλά μάλλον βαρετό σουίνγκ ...


6. Αρμενία: Genealogy - Face The Shadow


Νύμφες της Αρμενίας σε δάση με ομίχλη - πίσω το δέντρο της ζωής - κάτω η υφήλιος και τα έξι άτομα στη σκηνή τραγουδούν υπό τους ήχους... ηλεκτρικής κιθάρας(;). Δεν θα πάρουμε...


7. Λιθουανία - Monika Linkytė and Vaidas Baumila - This Time


Τα παιδιά είναι σαφώς ερωτευμένα [get a room ] πρώτη φορά στον διαγωνισμό βλέπουμε τέτοιο φιλί - το οποίο μαθαίνουμε ότι κράτησε περισσότερο από τις πρόβες. Το κομμάτι είναι γλυκερό, αλλά ο ρυθμός κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών που χειροκρότησαν με θέρμη.


8 Σερβία: Bojana Stamenov - Beauty Never Lies

Φιναλίστ του «Σερβία Έχεις Ταλέντο», η ευτραφής Bojana ερμηνεύει το πρώτο αγγλόφωνο κομμάτι που στέλνει η χώρα στον διαγωνισμό, αφού δεν είχε απαρνηθεί ποτέ τη γλώσσα της. Το τραγούδι μιλάει για την ομορφιά της ψυχής. Μια βαρέων βαρών εμφάνιση με τρελά χειροκροτήματα και πολύ κέφι!!!


9. Νορβηγία: Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me

Η κοκκινομάλλα Σκάρλετ με την υπέροχη φωνή σίγουρα δεν είναι ένα τέρας – μια μπάλαντα χωρίς ψηφιακές πολυλογίες – εσωτερικότητα και άλλο ένα νεαρό ζευγάρι in love.

10. Σουηδία - Måns Zelmerlöw - «Heroes»


Το απόλυτο φαβορί «Είμαστε οι Ήρωες της Εποχής μας αλλά χορεύουμε με δαίμονες στο μυαλό μας» – μια ψηφιακή πανδαισία, ένα σχόλιο για το bullying και την κρυφή δύναμη που ξεκινάει από την καρδιά και μας κάνει … ήρωες, του εαυτού μας. Φωνή, εμφάνιση, κόνσεπτ, η Σουηδία τα έχει όλα! [ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ]


11. Κύπρος - Γιάννης Καραγιάννης - «One Thing I Should Have Done»

Μια μπαλάντα από το Γιάννη Καραγιάννη με γιουροβιζιονικό ύφος – χωρίς τη χρήση ιδιαίτερων ψηφιακών εφέ. Οι ευρωπαίοι θα κληθούν να ψηφίσουν την τρυφερή ερμηνεία του Γιάννη κυρίως λόγω φωνής. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

12. Αυστραλία - Guy Sebastian - Tonight Again


Η Αυστραλία δεν είναι… Ευρώπη. Τιμητικά συμμετέχει με ένα κομμάτι χορευτικό, που ξεσήκωσε την αίθουσα και έχει πιθανότητες να ψηφιστεί – καθώς η Αυστραλία είναι πρώτη στις online ψηφοφορίες. Με σήμα το κανγκουρό. Μόνο αν βγει πρώτη θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και του χρόνου.

13. Βέλγιο: Loïc Nottet - Rhythm Inside

%PHOTO17%
Αυτό το κομμάτι θα το ψηφίσουμε! Παιδί του The Voice της χώρας του, ο Loic τα πήγε περίφημα με το ρυθμικό, με ηλεκτρονικούς ήχους "Ρυθμός Μέσα" μας ... μεγάλος θαυμαστής της Αυστραλής τραγουδίστριας Σία το φανέρωσε και επί σκηνής ... η αίθουσα του έδωσε απλόχερα το χειροκρότημα.


14. Αυστρία - - The Makemakes - I Am Yours

%PHOTO18%

Ο καουμπόι του μεσονυχτίου, το πιάνο πήρε φωτιά [έλεος], το λαμέ λευκό κοστούμι στο πνεύμα του διαγωνισμού – η αισθητική όχι του γούστου μας – νομίζουμε ότι ατύχησε με αυτή την επιλογή η διοργανώτρια χώρα. Αν είχε πάει ημιτελικό με το I Am Yours δεν θα περνούσε στον τελικό.

15. Ελλάδα - Έλενα Μαρία Κυριάκου - One Last Breath

%PHOTO19%

Με βασικό σύντροφο τον... ανεμιστήρα, η Έλενα Μαρία Κυριάκου – λιγότερο αγχωμένη από τον ημιτελικό – έδωσε μια Σελίν Ντιόν ερμηνεία που ενθουσίασε το κοινό – «Γειά σου Ελλάδα» φώναξε στο τέλος. Μίνιμαλ εφέ, φανταστική φωνή και πιάνο στο φόντο. Καλή επιτυχία!


16. Μαυροβούνιο - Knez - Adio

%PHOTO20%

Ο σκουλαρικάκιας του Μαυροβουνίου αν και προσπάθησε να τοποθετηθεί στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του κομματιού απέτυχε παταγωδώς. Δεν μας συγκίνησε και.. Adio!


17. Γερμανία - Ann Sophie - Black Smoke

%PHOTO21%

Με αγγλικό στίχο και λίγα ψηφιακά εφέ η Αν Σόφι που θαυμάζει την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την Κριστίνα Αγκιλέρα - το καταλάβαμε - ερμήνευσε ένα κομμάτι για μια σχέση που τελείωσε και πίσω της αφήνει Μαύρο Καπνό - μαύρο και στην ψήφο από εμάς!


18. Πολωνία - Monika Kuszyńska - In The Name Of Love

%PHOTO22%

Η Μόνικα γράφει ιστορία, καθώς εμφανίζεται με αμαξίδιο στη σκηνή του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να αγωνιστούν όχι μόνο στη Eurovision, αλλά πρώτα από όλα στη ζωή! Συγκινητική εμφάνιση και ερμηνεία.


19. Λετονία - Aminata - Love Injected

%PHOTO23%

Τι να πούμε για την Αμινάτα; Απίστευτη φωνή - το κομμάτι ήταν μια οπτική περφόρμανς. Δύσκολη ερμηνεία, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις με το εκπληκτικό κατακόκκινο φόρεμα, για το οποίο όπως διαβάσαμε έκανε πάρα πολλές πρόβες για να τοποθετηθεί όπως είχε σχεδιάσει...


20. Ρουμανία: Voltaj - De La Capat/ All Over Again

%PHOTO24%
Συγκινητικό κομμάτι με τον Voltaj και τη γραβάτα με τα πετράδια - δυστυχώς δεν συνδεθήκαμε με το συναίσθημα... το κομμάτι έχει πολιτικό μήνυμα αφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα και τελειώνει με τη φράση «Μην αφήνετε τα παιδιά σας πίσω».


21. Ισπανία - Edurne - Amanecer

%PHOTO25%
%PHOTO32%
%PHOTO33%

Η καλλονή Εδούρνε ντυμένη με κατακόκκινη κάπα τραγουδάει το Amanecer. Ένα ισπανικό κομμάτι ταξίδι - πάνω στην μπλε σκηνή αφήνει την κάπα της και αποκαλύπτεται ένα ολόχρυσο φόρεμα - η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση που έχουμε δει. Η Εδούρνε χορεύει με παρτενέρ ερωτικό χορό στη σκηνή - κάτω από το μάτι της Γκόντορ! Στο πρόμο βίντεο ή σκηνή έχει και μια τίγρη. Σήμερα δάκρυσε...


22. Ουγγαρία: Boggie - Wars For Nothing

%PHOTO26%

Το αντιπολεμικό τραγούδι της βραδιάς - οι πόλεμοι γίνονται για το τίποτα. Η Ουγγαρία είναι η χώρα που έχει δώσει τους περισσότερους βαθμούς της διαχρονικά στην Ελλάδα. Με κατακόκκινο φόρεμα η Boggie ερμηνεύει με φόντο οπτικά εφέ με πλανήτες, αστρικά συστήματα, και στο τέλος τον καταπράσινο πλανήτη Γη.


23. Γεωργία: Nina Sublatti - Warrior

%PHOTO27%


Μετά από τον αντιπολεμικό ύμνο της Ουγγαρίας ακούμε τον πολεμικό ύμνο της Νίνα. Το αφιερώνει στις γυναίκες πολεμίστριες της Γεωργίας. Η γκόθικ πολεμίστρια-πουλί με το διαστημικό σορτς και τα γιγάντια μάτια πίσω της να δακρύζουν, δεν έχει κατά τη γνώμη μας καμιά ... ελπίδα, όσο και να πολεμίσει.


24. Αζερμπαϊτζάν - Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf

%PHOTO28%

Όταν το Αζερμπαϊτζάν δεν στέλνει ζευγάρι στο διαγωνισμό - δεν βλέπεται! Η ώρα του λύκου μάς άφησε παντελώς αδιάφορους.


25. Ρωσία - Polina Gagarina - A Million Voices

%PHOTO29%

Η Πολίνα που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα έμπλεξε λίγες μέρες πριν όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία της με την Κοντσίτα που ξεσήκωσε τον Πατριάρχη ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλει... μούσια στη χώρα του. Δεν τρελαθήκαμε με το κομμάτι, που θεωρείται όμως μεγάλο φαβορί. Το κόνσεπτ έχει τρελά ψηφιακά εφέ και το φουστάνι της Πολίνα - που είναι φωνάρα - είναι καμβάς πάνω στον οποίο αστέρια, φεγγάρια και πλανήτες προβάλλονται ψηφιακά.


26. Αλβανία: Elhaida Dani - I'm Alive

%PHOTO30%

Άλλαξε φουστάνι από τον ημιτελικό μήπως πάρει ψήφους, αλλά δεν το βλέπουμε. Νικήτρια του ιταλικού Voice έχει συνυπάρξει στη σκηνή με την Πάτι Σμιθ, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και μουσικά events και την κομπλιμεντάρουν για τη φωνή της. Απόψε το μόνο εντυπωσιακό ήταν το ντεκολτέ της.

27. Ιταλία - Il Volo- Grande Amore

%PHOTO31%

Το κομμάτι είναι ένας οπερατικός έρωτας. Το φαβορί των φαβορί ω φαβορί «Grande Amore» με τους 3 τενόρους του Σαν Ρέμο ανατρίχιασε την αίθουσα! Μια ηχητική βόλτα στις πλατείες της Ρώμης – είναι το τελευταίο τραγούδι που θα μείνει σε όσους ψηφίσουν, αλλά είναι και ένα από τα πιο ωραία τραγούδια που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στον διαγωνισμό.

----------------------------------------------------------------

Τέταρτη στη σειρά θα δώσει τη βαθμολογία της η Ελλάδα, που από ό,τι βλέπουμε στα social media θα προτιμήσει την Ιταλία. Τη βαθμολογία θα δώσει η Έλενα Παπαρίζου το δικό μας Number One !!!

Η ελληνική βαθμολογία:
%PHOTO34%

Η Ελλάδα έδωσε το 10άρι της στην Κύπρο, ενώ 12 βαθμούς έδωσε η Ελλάδα στην Ιταλία. Δέκα βαθμούς έδωσε η Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ η Κύπρος της έδωσε 8.

--------------------------------------------------------------

Ο διαγωνισμός τελείωσε με μεγάλο νικητή τη ΣΟΥΗΔΙΑ !!!!!!!!

%PHOTO34%

%PHOTO35%