Πρωτοφανές: Τραγούδι που προβλήθηκε στο Walking Dead «έριξε» το Shazam [vds]

17.03.2016
Το «νανούρισμα του εμπρηστή» είναι το κομμάτι του Hozier που ακούστηκε στο επεισόδιο του Walking Dead, στις 6 Μαρτίου και έβαλε φωτιά στα smartphones, που άνοιξαν το τη μουσική εφαρμογή Shazam, ψάχνοντας να βρουν την ταυτότητά του.

Ρεκόρ για τα περισσότερα ταυτόχρονα tags με την προβολή τηλεοπτικού προγράμματος έπιασε το κομμάτι «Arsonist's Lullabye» του Hozier, που τον γνωρίσαμε από το χιλιοτραγουδισμένο «Take Me to Church».

Συνολικά τα αιτήματα ήταν πάνω από 195.000, με τις μετρήσεις να καταγράφουν τα δεδομένα από την ώρα που ακούστηκε η μελωδία μέχρι και τις 10 Μαρτίου. Τα downloads μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μετά την προβολή του επεισοδίου, ήταν 9.000, αριθμός ρεκόρ από τότε που κυκλοφόρησε το τραγούδι, το 2014.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε το κομμάτι καθώς είχε συμπεριληφθεί στο τρέιλερ της σειράς το περασμένο καλοκαίρι. Προφανώς οι τηλεθεατές όπως σημειώνει το Billboard, έψαξαν να το βρουν ξανά online αλλά έτρεξαν και να το... αγοράσουν, ανεβάζοντας σημαντικά τις πωλήσεις του ομότιτλου άλμπουμ, μετά από την πρεμιέρα του επεισοδίου.