Μία πρώτη γεύση του τι θα δούμε φέτος από το Γιαν Φαμπρ στο φεστιβάλ [ακατάλληλο video]

31.03.2016
Την τελευταία δουλειά του νέου καλλιτεχνικού επιμελητή του Διεθνούς πλέον Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με τίτλο «Mount Olympus / 24h - Η αποθέωση της κουλτούρας της τραγωδίας» θα δούμε τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Το βίντεο που σας παραθέτουμε είναι εξόχως χαρακτηριστικό του τι να περιμένετε να δείτε, καθώς ολόγυμνοι άνδρες λικνίζουν τα γεννητικά τους όργανα στο ρυθμό της μουσικής. Πρόκειται για ένα αυστηρώς ακατάλληλο project για άτομα κάτω των 18 ετών.

Το μνημειακών διαστάσεων αυτό project του, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στα Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη, αναμετράται με το χρόνο. Τριάντα ερμηνευτές, τέσσερις ηλικιακά γενιές, δρουν και κοιμούνται επί της σκηνής, παρίστανται ακατάπαυστα για να ερμηνεύσουν ένα έργο μεγάλης κλίμακας που επαναπροσδιορίζει τα όρια της θεατρικής πράξης: 24 ώρες επί σκηνής, χωρίς διακοπή.

Ο μύθος απογυμνώνεται και το ενδιαφέρον στρέφεται σε συγκλονιστικά θέματα πρωταρχικής σπουδαιότητας. Είναι οι ανεξιχνίαστοι ήρωες που αφορούν τον Βέλγο, η Μήδεια, η Αντιγόνη, ο Προμηθέας, ο Οιδίποδας και Ηλέκτρα, πριν η ψυχανάλυση στρέψει το ενδιαφέρον της σε αυτούς.

Κάντε κλικ για το ακατάλληλο βίντεο που ακολουθεί: