Ελληνικές παραγωγές στο Φεστιβάλ ζήτησε ο Τσίπρας από Φαμπρ και Μπαλτά

01.04.2016
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει με τις ανακοινώσεις του νέου καλλιτεχνικούς διευθυντή του φεστιβάλ Γιαν Φαμπρ πως το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα επικεντρωθεί στην καλλιτεχνική παραγωγή του Βελγίου και πως δεν θα υπάρχουν Ελληνικές παραγωγές (πλην αυτών του Εθνικού και Λυρικής που εποπτεύονται από το ΥΠΠΟ), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τwitter αναφέρει ότι στη συνάντηση που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ.

Σημειώνει επίσης ότι ο Γιαν Φαμπρ και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση. Να κάνουν πράξη δηλαδή τα αυτονόητα....

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε σε μηνύματα στο Twitter: "Παρακολουθώ τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Είναι ευπρόσδεκτη. Στη χτεσινή συνάντηση με τον Γιάν Φάμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ. Ο Γ. Φάμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση."