Mezzaluna: Ο απόλυτος γευστικός προορισμός στο Κεφαλάρι

07.04.2016
Με νέο μενού και νέο σεφ, κάνει νέα αρχή το κομψό εστιατόριο Mezzaluna, την κουζίνα του οποίου αναλαμβάνει ο δημιουργικός σεφ Μανώλης Γαρνέλης - άρτι αφιχθείς από το Βαρούλκο!

Το Mezzaluna που όλοι αγαπήσαμε για την εξαιρετική του κουζίνα όσο ακόμα βρισκόταν στη Βουλιαγμένη και εκτιμήσαμε τη σταθερή του ποιότητα το είδαμε να βρίσκει ιδανική στέγη στην καρδιά του Κεφαλαρίου.

Ψηλοτάβανος και ηλιόλουστος το μεσημέρι, ο χώρος μοιάζει να κρέμεται πάνω από το καταπράσινο παρκάκι του Κεφαλαρίου κι όταν η τεράστια τζαμαρία ανοίγει –όπως κι ο καιρός- το μαγαζί μεταμορφώνεται σ’ ένα φωτεινό κιόσκι, μια όαση για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις. Το βράδυ πάλι, ατμοσφαιρικό και ρομαντικό, το Mezzaluna προσφέρει άπλετη θεα στον νυχτερινό ουρανό, γευστικά cocktails και φυσικά μοναδικές γεύσεις.

Υπεύθυνος για τις μοναδικές γεύσεις του Mezzaluna δεν είναι άλλος από τον ταλαντούχο κύριο Μανώλη Γαρνέλη που, μετά την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, μετακόμισε στα βόρεια και δημιούργησε για το Mezzaluna ένα μενού αξιώσεων με μεσογειακή αφορμή.

Με το παξιμάδι, ο Γαρνέλης επιχειρεί ένα γευστικό remake της κλασικής χωριάτικης: το κρητικό παξιμάδι στρώνεται σαν βάση της σαλάτας, το αγγούρι κόβεται julienne, το πιάτο γεμίζει χρώμα από τα τοματίνια Σαντορίνης, την φρεσκότατη πράσινη πιπεριά και το αρωματικό κρεμμύδι, ενώ το γευστικό κατίκι Δομοκού συναγωνίζεται επάξια την φέτα.

Όσο για το συκώτι; Ο σεφ το μετατρέπει σε ορεκτικό, συμπληρώνοντάς το με την εξαιρετική του σάλτσα από οξύμελι και lime αλλά και με τον πιπεράτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας που προσφέρει στο πιάτο ισορροπημένη ποικιλία γευστικών ερεθισμάτων.

Στα κυρίως πρωταγωνιστεί το κριθαράκι, ο Γαρνέλης παίρνει άριστα για την υφή του, για τις καλοβρασμένες γαρίδες, την επιλογή μυρωδικών και την καπνιστή ντομάτα που δένει σοφά όλα τα παραπάνω χωρίς να τα επισκιάζει. Εξαιρετική επίσης εκτέλεση και στο double cut: καρέ αρνιού που το σερβίρει πάνω σε κρέμα από porcini, ρεβίθια και καραμελωμένα κρεμμύδια. Από τον κατάλογο δε λείπουν και οι επιλογές σε ζυμαρικά, ενώ το risotto carbonara του είναι πραγματική έκπληξη.

Όσο για τα γλυκά; Εκεί ο σεφ κλείνει το μάτι στους πιστούς θαμώνες του εστιατορίου. Το mezzaluna, το χαρακτηριστικό επιδόρπιο του μαγαζιού (σπιτική πίτσα σε στιλ καλτσόνε με mascarpone και πραλίνα) παραμένει στον κατάλογο, αλλά πλαισιώνεται από περισσότερες, εξαιρετικές επιλογές.

Σύντομα ο χώρος του bar θα ανακαινιστεί πλήρως, ήδη όμως προσφέρει αξιόλογα cocktails και φυσικά τις πίτσες -σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Δοκιμάστε την san daniele: σπιτικό, φρεσκοψημένο ζυμάρι, αρωματική σάλτσα ντομάτας, baby ρόκα, γνήσια mozzarella, λάδι τρούφας και φυσικά prosciutto di San Daniele.

H ετυμηγορία: Με τόσες πετυχημένες αλλαγές και ολοκληρωμένο κατάλογο κρασιών (με καλές και προσγειωμένες επιλογές) είναι σίγουρο πως το Mezzaluna σύντομα θα κερδίσει περισσότερους πιστούς φίλους.

INFO:

I.D. Mezzaluna/ Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι

Τηλέφωνο : 2106836828
www.facebook.com/mezzaluna.greece
Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή/ 12:30- 00:30

%PHOTO12%