Μακεδόνας: «Οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να ονειρεύονται και να μη σταματούν ποτέ»

05.05.2016
Ένας από τους πιο γνήσιους λαϊκούς ερμηνευτές της γενιάς του, ο Κώστας Μακεδόνας, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του «Ρυθμός Stage» για να ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση μαζί με τους φιλοξενούμενούς του, σχολιάζει αυτή τη μουσική παράσταση που είχε καιρό σαν σχέδιο στο μυαλό του!

Τέσσερα βράδια μελοποιημένης ποίησης. Τέσσερις μεγάλες βόλτες σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τον Κώστα Μακεδόνα στο «Ρυθμός Stage» τις Δευτέρες του Μαΐου. Από το «Άξιον εστί» του Ελύτη και την «Άρνηση» του Σεφέρη μέχρι το «Σταυρό του Νότου» του Καββαδία και τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου και από την «Αθανασία» του Γκάτσου και το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» του Λειβαδίτη στη «Θητεία» του Μάνου Ελευθερίου. Όλα διαλεκτά και διαλεγμένα, όπως τα μελοποίησαν μοναδικά οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Παπαδημητρίου, Σπανός και πολλοί άλλοι. Μεγάλη η λίστα.



Μαζί του, τέσσερις εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί και υπέροχοι καλεσμένοι κάθε βραδιά από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου. Τι λέει ο ίδιος για αυτό το αφιέρωμα σε συνέντευξή του στο mousikogramma.gr:

«Το αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση που παρουσιάζουμε αυτό τον καιρό στο "Ρυθμός Stage" είναι κάτι που το σκεφτόμουν μέσα μου πολλά χρόνια. Από πολύ μικρή ηλικία, αλλά και μέχρι τώρα, υπάρχουν ποιήματα που τα γνωρίσαμε, κυρίως μέσα από τα τραγούδια σπουδαίων συνθετών, που αποτέλεσαν και αποτελούν για μένα οδηγό ζωής και αξιών.»

Και συνεχίζει:

«Κάθε ποίημα - τραγούδι με έχει σημαδέψει, ως άνθρωπο και ως τραγουδιστή. Έτσι και με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτή την εποχή στη χώρα μας, θέλησα να πραγματοποιήσω αυτό το αφιέρωμα, ελπίζοντας πως, μέσα από την ποίησή μας, θα ξαναθυμηθούμε τις αξίες μας, τους αγώνες μας, τα όνειρά μας, τη ζωή και τους ανθρώπους.»

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ...

Info:

Ρυθμός Stage
Δευτέρα 9, 16, 23 και 30 Μαΐου
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060 / www.rythmosstage.gr
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 15€ (με μπύρα ή κρασί)