Ένας μικρός μεσογειακός κήπος στην καρδιά της Αθήνας! [photos]

19.05.2016
Από καιρό η ομάδα atenistas act έψαχνε στο κέντρο της Αθήνας για την επόμενη ενέργειά της. Στην αναζήτησή αυτή βρήκε τον μικρό πεζόδρομο Αξαρλιάν (Λέκκα) κάτω απ’ το Σύνταγμα, ένα πραγματικά όμορφο σημείο που αδικείται κυρίως από την χρήση του σαν σημείο παρκαρίσματος μηχανών, αλλά και από την γενικότερη έλλειψη φροντίδας.

Έτσι συζητώντας τις ανάγκες του πεζοδρόμου και πως θα το θέλανε οι ίδιοι οι περίοικοι έκαναν την...υπέρβαση. Σκοπός; Η ενίσχυση του πρασίνου στηριζόμενοι στην ιδέα ένος κήπου με μεσογειακά φυτά, προσθέτοντας και σημεία ανάπαυσης που θα λειτουργούσαν συν τοις άλλοις και αποτρεπτικά στο παρκάρισμα.
Έτσι τη Κυριακή 15 Μαΐου από τις 10 το πρωί και για 6 ώρες ο πεζόδρομος δίνει μία αίσθηση μεσογειακού κήπου. Δεκατρία είδη μεσογειακών φυτών ανάμεσα τους ρίγανη, ματζουράνα, λεβάντα, σπάρτο, δυόσμος κ.α. φυτεύτηκαν στα παρτέρια, επιπλέον χώμα και φραχτάκια προστέθηκαν ενώ τα παρτέρια και όλες οι ζαρντινιέρες βάφτηκαν. Χειροποίητες ταμπέλες σήμανσης για το είδος του κάθε φυτού τοποθετήθηκαν (είτε καρφώθηκαν στους στηρικτικούς πασάλους είτε δέθηκαν με σύρμα μη πληγώνοντας το δέντρο) ενώ τοποθετήθηκαν τρία παγκάκια σε ρομαντικό στυλ δίνοντας την αίσθηση της χαλάρωσης σε κήπο.
Η δράση αγκαλιάστηκε αμέσως από περιοίκους και περαστικούς που δείχνουν να απολαμβάνουν την αίσθηση του κήπου και της ανάπαυσης στη καρδιά του πολύβουου κέντρου.