Μουσική για serial killers - ανατριχιάζει το πρώτο υποβρύχιο συγκρότημα [vds]

01.06.2016
Οι AquaSonic είναι μία μπάντα διαφορετική από τις άλλες. Τα μέλη του συγκροτήματος παίζουν μουσική κάτω από το νερό και μας ανατριχιάζουν με το αποτέλεσμα. Αποφάσισαν πριν από αρκετά χρόνια να υλοποιήσουν ένα project κατά το ήμισυ επιστημονικό και κατά το ήμισυ μουσικό.

Το project των AquaSonic είναι να καταφέρουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες, αλλά και τα μουσικά όργανα τα οποία θα τους επιτρέψουν να παίξουν μουσική κάτω από το νερό.

Όπως είναι λογικό κάτι είναι δύσκολο, καθώς κάτω από το νερό ο ήχος μεταδίδεται εντελώς διαφορετικά και παράγεται εντελώς διαφορετικά. Οι προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι AquaSonic ήταν πολλές με πρώτη και βασικότερη να δημιουργήσουν μουσικά όργανα, που να μην μπάζουν νερά.

Τα «συμβατικά» μουσικά όργανα είναι αδύνατο να αποδώσουν ήχους κάτω από το νερό και πολλά από αυτά, όσα δηλαδή μπορούν να μπουν κάτω από το νερό, δεν αντέχουν στην υγρασία και τις πιέσεις. Οι AquaSonic για να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα δαπάνησαν χρόνο, αλλά και αρκετά κεφάλαια προκειμένου να αναπτύξουν ειδικά μουσικά όργανα για υποβρύχιες performances.

Το συγκρότημα σήμερα διαθέτει ένα ειδικό υποβρύχιο βιολί- το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα - αλλά και τρία πρωτότυπα όργανα με τα ευφάνταστα ονόματα: υδρολόφωνο, κρυσταλόφωνο και ροτακόρντα.

Η τραγουδίστρια και συνθέτης του συγκροτήματος, Laila Skovmand, προχώρησε σε επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες ώστε να αναπτύξει μία νέα τεχνική που της επιτρέπει να τραγουδά κάτω από το νερό. Αναλυτικότερα η τεχνική της έχει να κάνει με τη δημιουργία μία «φούσκας» αέρα την οποία διατηρεί στο στόμα της και παράγει ήχους μέσα από αυτή.

Τι τράβηξε κι αυτή για την τέχνη:

Δείτε και φωτογραφία από live εμφάνισή τους:

Geweldig concert!! AquaSonic #opera #watermusic #operadagenrotterdam

A photo posted by @minnekus on