Το «φάρμακο» που σκότωσε τον Prince - 50 φορές σαν την ηρωίνη!

03.06.2016
Όπως διαβάζουμε στο BBC, ο ξαφνικός θάνατος του superstar της μουσικής, Prince προήλθε από ένα συγκεκριμένο οπιούχο φάρμακο, το οποίο ο τραγουδιστής κατανάλωνε ανεξέλεγκτα.

Πρόκειται για το παυσίπονο Fentanyl, ένα συνθετικό οπιούχο, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες του το είχε συνταγογραφήσει νόμιμα ο γιατρός του.

Φημολογείται ότι οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του σταρ πολλών ειδών και ποιοτήτων αναλγητικά (όπως το Percocet.), που λέγεται ότι κατανάλωνε λόγω φρικτών πόνων στον γοφό του. Ο Dr Michael Schulenberg έγραψε τη συνταγή στις 20 Απριλίου, και η τελευταία εμφάνιση του Prince λέγεται ότι ήταν έξω από το φαρμακείο της περιοχής του.

Το fentanyl, είναι οπιούχο σκεύασμα πολύ πιο επιδραστικό από την ηρωίνη. Τον Μάρτιο του 2015 η αμερικανική υπηρεσία Drug and Enforcement Administration προειδοποίησε για αυτό το φάρμακο, λέγοντας ότι είναι «απειλή για την υγεία και την δημόσια ασφάλεια».

Ο Guardian έχει ασχοληθεί με το Fentanyl, το οποίο έχουν μάθει να παρασκευάζουν παράνομα τα μεξικάνικα καρτέλ ναρκωτικών, και είναι 50 φορές πιο δραστικό από την 100% καθαρή ηρωίνη και 80-100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη. Η δημιουργία του ως φαρμάκου χάνεται πίσω στο '60, και χρησιμοποιούνταν σε καρκινοπαθείς ασθενείς με πολύ πόνο.

Χ.Τ.