MUSE: 10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το live της Αθήνας [vds]

21.07.2016
Η προπώληση είναι μεγάλη για τη δεύτερη ημέρα του EJEKT Festival 2016, όπου θα εμφανιστούν οι Muse. Η μεγαλύτερη rock μπάντα του πλανήτη θα εμφανιστεί μαζί με τους UNKLE (live), τους Temples και την Ilia Darlin.

Ο Matt Bellamy, o Chris Wolstenholme και ο Dominic Howard θα βρεθούν στη σκηνή του EJEKT Festival 2016 στo πλαίσιo της «Drones World Tour» για να μας παρουσιάσουν το καθηλωτικό live show τους που έχει αποθεωθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.

Το εντυπωσιακό setlist της «Drones World Tour» ξεπερνάει τις δύο ώρες και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της εξαιρετικά επιτυχημένης καριέρας τους, στη διάρκεια της οποίας έχουν πουλήσει πάνω από 20.000.000 δίσκους, έχουν φτάσει με 5 διαφορετικούς δίσκους στο Νο1 των charts της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν δει πολλά albums και singles τους να γίνονται πλατινένια και χρυσά σε πολλές χώρες και έχουν κερδίσει τα σημαντικότερα βραβεία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας (Grammy, Brit, MTV, Kerrang!, NME, Q, Ivor Novello, κλπ).

Διαβάστε και 10 πληροφορίες σχετικές με την εμφάνιση του συγκροτήματος στην Ελλάδα:

  1. Είναι τεράστια παραγωγή, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Θα είναι η 126η συναυλία (από τις 131) της Drones Tour.
  2. Όπως σε κάθε εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια της Drone Tour, η διάρκεια της συναυλίας θα είναι περίπου 2 ώρες.
  3. Το σκέλος της περιοδείας που οι χώροι των συναυλιών ήταν κλειστά venues ουσιαστικά έληξε στις 21 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Μόσχας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας αυτής, οι Muse έπαιζαν σε θέατρα ή στάδια και είχαν σκηνή 360 μοιρών, διαδρόμους μέσα στην αρένα για να κινούνται ο Matt Bellamy και ο Chris Wolstenholme, φωτισμένα Drones να πετούν πάνω από τα κεφάλια των θεατών και video οθόνες 360 μοιρών πάνω από τη σκηνή. Δυστυχώς, πολλά από αυτά δεν θα τα δούμε στην Αθήνα, γιατί η συναυλία είναι σε ανοιχτό χώρο.
  4. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που οι Muse εμφανίζονται στη χώρα μας. Το 2000 ήταν στο Rockwave Festival, μετά τους δικούς μας Closer και πριν τους Flaming Lips, Moby και Oasis στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τριτσης. Το 2002 εμφανίστηκαν στο ιστορικό ΡΟΔΟΝ Club και το 2007 ανέβηκαν στη σκηνή του Terra Vibe, στην Μαλακάσα.
  5. Από το άλμπουμ «The 2nd Law» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012, το τραγούδι Survival, ήταν το επίσημο τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
  6. Θα είναι διαφορετική η διαρρύθμιση της Πλατείας Νερού στην πρώτη και τη δεύτερη μέρα του EJEKT Festival. Η σκηνή είναι μεγαλύτερη στην ημέρα των Muse και τα ηχεία θα είναι εκτός της σκηνής.
  7. Το setlist είναι περίπου ένα best of από όλους τους δίσκους των Muse. Εννοείται ότι το περσινό album «Drones» θα έχει τα περισσότερα τραγούδια, αλλά αναμένεται να ακούσουμε κομμάτια από το ντεμπούτο τους "Showbiz" ("Sunburn", "Muscle Museum", "Uno"), το "Origin of Symmetry" ("New Born, "Bliss", "Plug In Baby", "Citizen Erased", "Micro Cuts", "Feeling Good") και το εξαιρετικό "Black Holes and Revelations" ("Take a Bow", "Starlight", "Supermassive Black Hole", "Map of the Problematique", "Assassin", "Knights of Cydonia").
  8. Στις περισσότερες συναυλίες της περιοδείας, το "Psycho" είναι το πρώτο τραγούδι (μετά την εισαγωγή) και το "Knights of Cydonia" το τελευταίο του encore.
  9. Δείτε το "Knights of Cydonia" με τη φυσαρμόνικα του Chris Wolstenholme (μπασίστας). Δείτε την στο παρακάτω video της πρόσφατης εμφάνισης τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Μόσχας στο 01:46:42.

10. Δείτε και βίντεο από την εμφάνισή τους στο Wembley το 2007:

Tο "Drones" είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Muse. Κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου του 2015 από την Warner Bros. και τη δισκογραφική της μπάντας, Helium-3. Παραγωγός ήταν ο Robert John "Mutt" Lange, γνωστός για τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Μπράιαν Άνταμς και ο AC/DC. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Αμερικανός καλλιτέχνης Matt Mahurin. Το άλμπουμ είναι θεματικό και αφορά την απανθρωπιά των σύγχρονων πολεμικών συγκρούσεων. Το άλμπουμ πήρε μικτές κριτικές. Οι κριτικοί επαίνεσαν τη μουσική αλλά κατέκριναν τους στίχους.

Επιμέλεια Χ.Τ.