Η Αισθηματική Αγωγή του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο Gagarin

12.09.2016
Οι Νύχτες Πρεμιέρας και το Gagarin 205 παρουσιάζουν την «Αισθηματική Αγωγή του Νίκου Τριανταφυλλίδη» την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τον σκηνοθέτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, γιος του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) και της Χαρίκλειας Μακρή, γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1966. Σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο και κινηματογράφο στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε με την ταινία μικρού μήκους «Momus: Amongst Women Only» (1992) και έπειτα με το «Dogs Licking My Heart» (Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Δράμας, 1993) ξεκίνησε την μακροχρόνια συνεργασία του με τον μουσικό Μπλέιν Ρέινινγκερ («Tuxedomoon, no tears», 1998). Το 1993 σκηνοθέτησε το βίντεο του τραγουδιού «Δεν Χωράς Πουθενά» του θρυλικού συγκροτήματος Τρύπες

-------------------------------------------

Προβολές

Είσοδος ελεύθερη.

20.30 “Tuxedomoon – No Tears”
(1998 – Ελλάδα – 120′) Αρχείο ΕΡΤ ΑΕ
Σκηνοθεσία Νίκος Τριανταφυλλίδης

Οι Tuxedomoon , τα σκοτεινά τέκνα της ηλεκτρονικής σκηνής του Σαν Φρανσίσκο, επανενώθηκαν το 1997 σε ελληνικό έδαφος.Οι απόκοσμες μελωδίες και η post punk αισθητική τους αιχμαλωτίστηκαν σε ένα πολύτιμο ντοκουμέντο απο την ιστορική τους εμφάνιση στο θέατρο Λυκαβηττού. Κανένα δάκρυ για τα πλάσματα της νύχτας! Παρουσία συντελεστών.

“Momus against women only”
(1992 – Αγγλία – 12′)
Σκηνοθεσία Νίκος Τριανταφυλλίδης

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη , αφιερωμένο στη μουσική ιδιοσυγκρασία του Momus.

PARTY
22.30 “Αισθηματική Αγωγή”
Είσοδος ελεύθερη.

Blaine Reininger (Live)
The Boy (Live)
Alex K (Dj set)