Σπίτι Συναισθημάτων: Ευτυχισμένοι γονείς σημαίνει και ευτυχισμένα παιδιά!

20.10.2016
Η ιδέα της δημιουργίας αυτού του διαφορετικού συμβουλευτικού κέντρου παιδιού και οικογένειας ξεκίνησε από την επιθυμία των δυο ιδιοκτήτων της Κατερίνας και της Μαριάννας να προάγουν με θετικό τρόπο την ψυχολογία στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες και να θέσουν την ψυχική υγεία σε πρώτο πλάνο.

Σε έναν ζεστό χώρο βγαλμένο από παραμύθι ακριβώς όπως το είχαμε φανταστεί προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους με την ψυχολογία με έναν ξεχωριστό τρόπο για να ανακαλύψουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους και να φτιάξουν όμορφες σχέσεις. Μέσα από την πολυετή συνεργασία μας σε δημόσια και ιδιωτικά πλαίσια και με βασικό στοιχείο την κοινή μας ματιά και αγάπη για τον άνθρωπο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μαζί με την ομάδα μας ένα ‘σπίτι’ για παιδιά από 0 έως 100 χρονών!

Το «Σπίτι Συναισθημάτων» είναι ένας πολυχώρος για παιδιά και οικογένειες που όπως προσδίδει το ίδιο το όνομα του ενέχει τη φροντίδα, την αποδοχή και την αναγνώριση των συναισθημάτων.

«Ευτυχισμένοι γονείς σημαίνει και ευτυχισμένα παιδιά» και με αυτή τη σκέψη ξεκίνησαν όλα!
Ο άνθρωπος έχει την δύναμη να αλλάξει εάν το θελήσει και για αυτό στο «Σπίτι Συναισθημάτων» προσπαθούμε να προσεγγίσουμε ολιστικά την οικογένεια και να υποστηρίξουμε τις σχέσεις μέσα από την μεθόδους θετικής ψυχολογίας.



Αρκετά συχνά ακούγαμε πως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτούς τους χώρους με φόβο, ενοχή, άγχος και με μια λανθασμένη πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί από την κοινωνία μας πως σε έναν τέτοιο χώρο απευθύνεται κανείς όταν αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτό πάντα μας δημιουργούσε την ανάγκη να το ανατρέψουμε και να πούμε με απλά λόγια στους ανθρώπους πως η πρόληψη είναι το κλειδί για κάθε «σπίτι»…. για κάθε παιδί… για κάθε έφηβο..για κάθε γονέα… για κάθε ενήλικα που θέλει να ζήσει ποιοτικά και να αλλάξει τη ζωή του.

Σε ένα σπίτι λοιπόν γεμάτο συναισθήματα με το παιχνίδι ως βασικό συστατικό στο τιμόνι μας και την αγάπη μας για τον άνθρωπο δημιουργήσαμε προγράμματα για παιδιά, εφήβους, γονείς, νέα ζευγάρια και ενήλικες που στοχεύουν στην πρόληψη αλλά και στην παρέμβαση εάν χρειαστεί. Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν από επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας με πολυετή εμπειρία στο χώρο και με γνώμονα την παροχή νέων υπηρεσιών πιο κοντά στον άνθρωπο.

Στο χώρο μας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ανοιχτές εκδηλώσεις που φέρνουν τους ανθρώπους ξανά μαζί να επικοινωνήσουν, σε μια προσπάθεια μας να ενισχύσουμε το θεσμό της γειτονιάς, της σχέσης γονέων και παιδιών και για αυτό έχουμε δημιουργήσει τις «Κυριακές Οικογένειας» όπου γονείς και παιδιά μπορούν να αλληλεπιδράσουν όπως παλιά και να έρθουν πιο κοντά!

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών με στόχο την συναισθηματική εκπαίδευση των ανθρώπων, την πρόληψη χρήσης ουσιών από εφήβους, της σημασίας των ποιοτικών σχέσεων!



Κοινωνικές Δράσεις – Προσφορά

Το ‘’Σπίτι Συναισθημάτων" δεσμεύεται να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, γι΄αυτό και τα εγκαίνια που έγιναν πρόσφατα είχαν κοινωνικό σκοπό. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρα που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στο έργο της φλόγα σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια floga.οrg.gr συγκεντρώνοντας παιχνίδια για τα παιδιά! Ευχαριστούμε την πρόεδρο της φλόγας Μαρία Τρυφωνίδη για την εμπιστοσύνη και την παρουσία της την ημέρα των εγκαινίων.

Τι μπορεί κανείς να βρει στο «Σπίτι Συναισθημάτων»..;

Προγράμματα και υπηρεσίες

● Ομάδες Συναισθηματικής Ανάπτυξης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με στόχο την επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων.
● Ομάδες Εφήβων με στόχο την συμβουλευτική υποστήριξη, την εφηβική υγεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό
● Ακαδημία Γονέων με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων
● Ομάδες Θετικής Διαπαιδαγώγησης παιδιών & εφήβων
● Ομάδες περιγεννητικής αγωγής και ψυχοεκπαίδευσης γονέων
● Συμβουλευτική ζεύγους
● Ατομική Συμβουλευτική
● Λόγος- Έργο- Ειδική Διαπαιδαγώγηση

«Μαθαίνοντας τον δικό μας κόσμο συναισθημάτων θα μπορούμε να αναγνωρίζουμε και του άλλου…»