Ο Bono είναι ο Άνδρας της Χρονιάς!

01.11.2016
Ο frontman του συγκροτήματος των U2 ονομάστηκε πρώτος Άνδρας της Χρονιάς στο αμερικάνικο περιοδικό Glamour. Η τιμητική αυτή διάκριση εγκαινιάζεται για πρώτη χρονιά από το περιοδικό.

Το γυναικείο περιοδικό, που απονέμει βραβεία για τις Γυναίκες της Χρονιάς από το 1990, αποφάσισε να ξεκινήσει να βραβεύει και σημαντικούς άνδρες της κοινωνικής ζωής. Ο ρόκερ Μπόνο επιλέχθηκε ως πρώτος των πρώτων, λόγω της πλούσιας καριέρας του και της έντονης φιλανθρωπικής του δράσης.

Επίσης, έχει ασχοληθεί με την καμπάνια του οργανισμού ONE, με σλόγκαν «Poverty is Sexist», μια δράση που στηρίζει της πιο φτωχές και εξαθλιωμένες γυναίκες του πλανήτη.

«Είμαι ευγνώμων και αυτό το βραβείο μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι ο αγώνας για την ισότητα των φύλων δεν μπορεί να κερδηθεί αν οι άνδρες δεν ακολουθήσουν με τις γυναίκες» δήλωσε ο διάσημος τραγουδιστής στο Glamour.

Και συνέχισε: «Είμαστε υπεύθυνοι για το πρόβλημα, γι αυτό πρέπει να συμμετέχουμε στις λύσεις. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Οι ηγέτες είναι υπόλογοι σε όλους μας. Αν δεν υποστηρίζουν τις γυναίκες και τα κορίτσια, καταψηφίστε τους. Όπως είπε ο Νέλσον Μαντέλα: «Πάντα μοιάζει αδύνατο, μέχρι να γίνει πραγματικότητα».