Είδαμε την πρεμιέρα του εκρηκτικού Mamma Mia- Κέρδισε το στοίχημα η Βανδή;

09.12.2016
Δεν έλειπε κανείς το βράδυ της Πέμπτης από το θέατρο Ακροπόλ. Όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής σόουμπιζ ήταν συγκεντρωμένη εκεί, προκειμένου να δει το πολυαναμενόμενο «Mamma Mia» με την Δέσποινα Βανδή στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna Sheridan.

Η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, βάζοντας το πιο δύσκολο, ίσως, στοίχημα της καριέρας της, καθώς δεν είναι και λίγο να πρωταγωνιστεί σ΄ένα μιούζικαλ που για πολλούς είναι θρυλικό. Το στοίχημα αυτό ωστόσο, το κέρδισε επάξια, καθώς κατάφερε να εντυπωσιάσει όχι μόνο με τις φωνητικές και χορευτικές, αλλά και με τις υποκριτικές της επιδόσεις, εκπλήσσοντάς μας με τα «κρυφά» ταλέντα της.

Ως προς τη θεματολογία της παράστασης, σας θυμίζουμε πως η ιστορία του Mamma Mia διαδραματίζεται σ΄ ένα ελληνικό νησί. Την παραμονή του γάμου της, μια κόρη αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της, και η αναζήτησή της έχει ως αποτέλεσμα να φέρει πίσω στο νησί που επισκέφτηκαν πριν 20 χρόνια, τρεις άντρες από το… αμαρτωλό παρελθόν της μητέρας της, τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της.

Η παράσταση που έστησε η Θέμιδα Μαρσέλου στο Ακροπόλ ήταν τελικά μια καθ' όλα καλοδουλεμένη και καλοκουρδισμένη παράσταση, μία παράσταση που διακρινόταν για τη χημεία των πρωταγωνιστών της και που επιτέλους αποδείκνυε πως ναι, με σκληρή δουλειά μπορούμε και στην Ελλάδα να δούμε ένα αξιοπρεπές μιούζικαλ. Αξιοθαύμαστη δουλειά έγινε από την ίδια την Μαρσέλου και στην ελληνική απόδοση του κειμένου και των στίχων, καθώς «έντυσε» με τις κατάλληλες λέξεις τις αγαπημένες μελωδίες των ABBA, χωρίς να τους στερήσει τίποτα από το ρυθμό και το ηχόχρωμά τους. Έτσι, τραγούδια- ορόσημα μιας ολόκληρης γενιάς, όπως τα Mamma Mia, Dancing Queen, Take A Chance On Me, Money Money Money, The Winner Takes It All, Gimme! Gimme! Gimme!,Super Trouper, Knowing Me Knowing You, SOS, The Name Of The Game, όχι μόνο δεν μας ξένισαν με τους ελληνικούς τους στίχους, αλλά μας ξεσήκωσαν και μας χάρισαν δυόμισι ώρες απόλυτης χαλάρωσης και απόλαυσης.

Όλοι οι πρωταγωνιστές του έδωσαν πολύ καλές ερμηνείες και διακρίθηκαν για την ξεχωριστή τους ενέργεια, την οποία και μετέδιδαν στο κοινό. Πέρα από την ερμηνεία- έκπληξη της Δέσποινας Βανδή ως Donna, εξαιρετική ήταν και η Demy ως κόρη της, Sophie Sheridan. Η νεαρή τραγουδίστρια ερμήνευσε το ρόλο και χόρεψε με πάθος και μπρίο τα τραγούδια της. Πολύ καλός,αν και λίγο βαρύς στα χορευτικά του, ο Άκης Σακελλαρίου στο ρόλο του άντρα- «απωθημένου» της Donna, απολαυστικοί οι Αλέξαδρος Μπουρδούμης στο ρόλο του Bill Austin και Αργύρης Αγγέλου στο ρόλου του Harry Brigh. Το δίδυμο της Μπέττυς Μαγγίρα στο ρόλο της εκκεντρικής φιλενάδας Tanya και της Μαριέλλας Σαββίδου στο ρόλο της Rosie, λειτούργησε μοναδικά και μας χάρισε πολλές στιγμές γέλιου. Ο Άρης Μακρής στο ρόλο του Sky, του μελλοντικού συζύγου της Sophie, εντυπωσίασε με τις φωνητικές του επιδόσεις.
Ο 45μελής θίασος που πλαισίωσε την παράσταση ήταν άψογα γυμνασμένος και συντονισμένος, γι΄αυτό και εκτέλεσε τα ευρηματικά και εμπνευσμένα χορευτικά της Αννας Αθανασιάδη με ξεχωριστή δυναμική ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα.

Αξίζει να δει κάποιος το Ελληνικό Mamma Mia με την Δέσποινα Βανδή; Και βέβαια. Πρόκειται για μία εξαιρετική απόδοση στα ελληνικά του δημοφιλούς αυτού μιουζικαλ που απευθύνεται σ΄όλη την οικογένεια!


Γεωργία Οικονομου
[email protected]