Ένας ξεχωριστός Κόκορας και μια... Γρια στο Ριφιφί

14.12.2016
Έναν ιδιαίτερο Κόκορα δοκιμάσαμε στο Ριφιφί, το αγαπημένο εστιατόριο στην καρδιά των Εξαρχείων, έναν Κόκορα που όμοιο του δεν είχαμε ξαναδεί και που πραγματικά δεν τρώγεται με… τίποτα!

Ο λόγος για τον «ΚΟΚΟΡΑ», το ξεχωριστό θεατρικό σίριαλ που λαμβάνει χώρα επί 30 λεπτά, χωρίς εισιτήριο ή έξτρα χρέωση, σε ανύποπτο τραπέζι και... χρόνο μέσα στο εστιατόριο.

Εμείς παρακολουθήσαμε το ένα από τα επεισόδια του σίριαλ με τίτλο «Η Γριά» και μείναμε έκπληκτοι από το πόσο όμορφα λειτούργησε ο θεατρικός λόγος σε χώρο εστιατορίου. Ο Τάσος Γερακίνης και η Κατερίνα Παπαναστασάτου έχουν γράψει έναν - εκ πρώτης όψεως- ανάλαφρο ρεαλιστικό διάλογο ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, διάλογο που κάλλιστα θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα στο διπλανό τραπέζι ενός εστιατορίου.

Έτσι, καθώς απολαμβάναμε την εξαιρετική κουζίνα του εστιατορίου ένα ζευγάρι μπήκε στο μαγαζί, κάθισε σ΄ένα από τα τραπέζια του και σιγά σιγά άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του καυγαδίζοντας για πολλά και διάφορα που του συμβαίνουν ή δεν του συμβαίνουν. Η Πόπη (Αλεξάνδρα Ούστα) μορφωμένη και όμορφη δεν μπορεί να ανεχτεί την ίδια της την επιλογή να παντρευτεί τον Αργύρη (Νικόλας Κασάπης) και μάλιστα να κάνουν και ένα παιδί, με αποτέλεσμα να πιάνεται από κάθε του κουβέντα. Από την άλλη μεριά ο Αργύρης, κλασικος τεμπέλης σύζυγος, που τα πίνει τα κρασάκια του, με τρόπο σχεδόν μαφιόζικο προσπαθεί να πείσει την Πόπη να πάρουν την μητέρα του να μείνει μαζί τους.

Κάπως έτσι, στηριζόμενοι στη λογική της «κλειδαρότρυπας», η Αλέξανδρα Ούστα και ο Νικόλας Κασάπης μας χαρίζουνέναν άψογο αντικατοπτρισμό της σχέσης ενός ζευγαριού που μαλώνει σε δημόσιο χώρο.

Μην βιαστείτε να μάθετε την συνέχεια! Υπομονή μέχρι το επόμενο επεισόδιο.