Πνεύμονες: Τότσικας - Καβαλιεράτου ενάντια στο χρόνο [vds]

24.01.2017
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Πνεύμονες – Lungs» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν. Το έργο ανεβαίνει από την ομάδα ΤempusVerum σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου για 20 παραστάσεις.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν αναλάβει ο Απόστολος Τότσικας και η Βάσω Καβαλιεράτου ενώ οι οαραστάσεις ξεκινάνε απο την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου έως 26 Μαρτίου.

Οι «Πνεύμονες» (2011) του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan, είναι μια ιστορία αγάπης, ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο χρόνος όμως είναι εναντίον. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια η επιθυμία για ένα παιδί και απ’ την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια. Ο Ντάνκαν Μακ Μίλαν, επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

Info:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη

Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Αποστόλης Τότσικας

Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή στις 19.00

Είσοδος 15 Ευρώ κανονικό, 12 Ευρώ μειωμένο & 10 Ευρώ ανέργων | Διάρκεια 75’

Προπώληση στο www.viva.gr (προφορά μέχρι την πρεμιέρα 10 Ευρώ)

Πληροφορίες-Κρατήσεις 210 3425170 & 6955 469543

Ώρες ταμείου 12.00 με 21.00