Λαλιώτης, Ψινάκης & ονόματα του θεάτρου τίμησαν τη μνήμη του Κούρκουλου [photos+vds]

31.01.2017
Δέκα χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου και η οικογένεια του, οι φίλοι του και αγαπημένα του πρόσωπα βρέθηκαν στο Εθνικό θέατρο το βράδυ της Δευτέρας για να τον τιμήσουν.

Συγκεκριμένα, από την εκδήλωση δεν έλειψαν η σύζυγός του Μαριάννα Λάτση, η Εριέττα Κούρκουλου, ο Πάρης Κασιδόκωστας, τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο Μελίτα Κούρκουλου και Άλκης Κούρκουλος, καθώς και μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάτρου.

Ήταν μια "γιορτή" για το σπουδαίο ηθοποιό και επί σειρά χρόνων Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΕΘ. Το αφιέρωμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή ωριαίου video που ετοίμασαν ο κινηματογραφιστής Γιώργος Ζώης και η ομάδα του, που αφορούσε στο έργο και στη ζωή του Νίκου Κούρκουλου.

Σε αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και καλαίσθητο αφιέρωμα, φωτίστηκαν πλευρές γνωστές κι άγνωστες του Νίκου Κούρκουλου, μίλησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες (από το θέατρο και τον κινηματογράφο), καθώς επίσης στενοί του συνεργάτες και φίλοι.

Η βραδιά, ολοκληρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ, όπου εγκαινιάστηκε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες του Νίκου Κούρκουλου και που επιμελήθηκε ο Διονύσης Φωτόπουλος. Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από σήμερα Τρίτη έως και την Κυριακή 5/2, 17.00-20.00.

Διαβάστε ακόμα: Φωτογραφικό αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο - 10 χρόνια από τον θάνατό του [photos+vds]

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την συνοδό του, η Έλλη Στάη, η Ζωή Λάσκαρη με την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ο Ηλίας Ψινάκης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Λυδία Κονιόρδου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιώργος Κιμούλης και πολλοί ακόμη επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον χώρο της πολιτικής.