"Ρόουζ" με την Αντιγόνη Βαλάκου

04.11.2003
Στο θέατρο "Χώρα" από τις 6 Νοεμβρίου μόνο για 40 βραδιές, η Αντιγόνη Βαλάκου θα υποδυθεί και πάλι την ομώνυμη ηρωίδα του Martin Scherman στην παράσταση "Ρόουζ", που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.
Στο θέατρο "Χώρα" από τις 6 Νοεμβρίου και μόνο για 40 βραδιές, η Αντιγόνη Βαλάκου θα υποδυθεί και πάλι την ομώνυμη ηρωίδα του Martin Scherman στην παράσταση "Ρόουζ", που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Η Ρόουζ είναι μια επιζήσασα εβραία, η οποία διηγείται τη δική της οδύσσεια από το φτωχικό Shtelt της Ουκρανίας στο γκέτο της Βαρσοβίας και από το αναδυόμενο κράτος του Ισραήλ μέχρι το Atlantic City και το Miami Beach...
Ο Martin Scherman χρησιμοποιεί την αληθινή ιστορία της Ρόουζ ως μια υπενθύμιση των γεγονότων που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα.

Η παράσταση απέσπασε θετικές κριτικές, όπως και η ερμηνεία της κας Βαλάκου, που με ένταση και σκληρότητα συγκροτεί μέσα από τις πτυχές μιας ατομικής εξιστόρησης, τις περιπέτειες και το μύθο μιας ολόκληρης γενιάς.

Οι συντελεστές:
Μετάφραση: Μ. Ντενίση
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά/Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

Οι παραστάσεις μετά το θέατρο "Χώρα" θα συνεχιστούν στη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο.