Το 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου στους πρόποδες της Ακρόπολης!

16.09.2003
Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου μεταφέρεται στους πρόποδες της Ακρόπολης! H παραδοσιακή Γιορτή του Βιβλίου, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα της Πόλεως των Αθηνών, θα "στεγαστεί" αναβαθμισμένη αισθητικά, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα γοητευτικό σημείο, με ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία.
Το 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φιλοξενείται για πρώτη φορά στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγείτου, εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε την αξία του παιδικού βιβλίου, «για να μάθουν τα παιδιά μας να συνηθίσουν στην ανάγνωση, στην ευχαρίστηση που προσφέρει, στις γνώσεις που δίνει, στην ομορφιά της γνώσης αντί οι γονείς να τους επιτρέπουν να περνούν ώρες μπροστά στην τηλεόραση».

Περαιτέρω, εξήρε τον ρόλο των συγγραφέων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι από χρόνο σε χρόνο θα εκδίδονται περισσότεροι τίτλοι βιβλίων και θα πληθαίνουν οι αναγνώστες.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση εγκαινίων απηύθυνε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παραβρέθηκαν η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σ'αυτή την παραδοσιακή Γιορτή του Βιβλίου, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα της Πόλεως των Αθηνών, θα "στεγαστεί" αναβαθμισμένη αισθητικά, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα από τα γοητευτικότερα σημεία των Αθηνών, με ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία.

Στη σκιά του Ιερού Βράχου και με θέα τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία, απολαμβάνοντας έναν αισθαντικό φθινοπωρινό, να ενημερωθούν για τους νέους τίτλους και να απολαύσουν ένα πανόραμα της ελληνικής εκδοτικής δραστηριότητας.
Το φετινό 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει από 12 έως 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν από την Α.Ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.
Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός Κώστας Τσόκλης , ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο, το οποίο καταδεικνύει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τη θέση του βιβλίου στη κοινωνία...
Και, βέβαια, η ευαισθησία για τα παιδιά των διάφορων εθνοτήτων, που διαβιούν στη χώρα μας, εναρμονίστηκε με το έργο, που επιτελεί το Ελληνικό Τμήμα της UNICEF, σε μία συνεργασία, που κρύβει πολλές εκπλήξεις.