Κατακόκκινος ουρανός... με Ζαβιτσιάνου- Ιορδανίδη

08.09.2003
Πέρσι το χειμώνα είχαν συνεργαστεί για πρώτη φορά στο "Εθνικό Θέατρο" στο έργο του Ευγένιου Ο' Νηλ "Tαξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα" που είχε σκηνοθετήσει ο Γιάννης Ιορδανίδης και όπου η Βέρα Ζαβιτσιάνου ερμήνευσε την Μαίρη Τάιρον. Φέτος τους δίνεται η ευκαιρία μίας νέας συνεργασίας στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας
Πέρσι το χειμώνα είχαν συνεργαστεί για πρώτη φορά στο "Εθνικό Θέατρο" στο έργο του Ευγένιου Ο' Νηλ "Tαξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα" που είχε σκηνοθετήσει ο Γιάννης Ιορδανίδης και όπου η Βέρα Ζαβιτσιάνου ερμήνευσε την Μαίρη Τάιρον.
Φέτος τους δίνεται η ευκαιρία μίας νέας συνεργασίας στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια του φετινού προγράμματος των Θεατρικών Μονολόγων με θέμα "Ο ηθοποιός και ο σκηνικός του λόγος", όπου η Βέρα Ζαβιτσάνου με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Ιορδανίδη θα ερμηνεύσει το εξαιρετικό κείμενο της Λούλας Αναγνωστάκη "O Ουρανός κατακόκκινος".
Ηδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές του έργου που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου για δύο μόνο παραστάσεις στο θέατρο Μεταξουργείο", ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο μόνο παραστάσεις, πάντα στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, εκτός Αθηνών. Η πρώτη στον Πειραιά στο "Θέατρο κάτω από τη γέφυρα" το Σάββατο 11 Οκτωβρίου και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Σταυρούπολης.

Στο περσινό πρόγραμμα των μονολόγων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, ο Γιάννης Ιορδανίδης είχε λάβει μέρος σκηνοθετώντας τον μονόλογο της Δέσποινας Μπεμπεδέλη.
Ας σημειωθεί επίσης πως με την παράσταση αυτή η Ζαβιτσιάνου συμπληρώνει 50 χρόνια θεατρικής ζωής, μετά από την αποφοίτησή της από τη Σχολή του "Θεάτρου Τέχνης" και τη πρώτη της παράσταση σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.