O Πικάσο και τα παιδιά ... στην Άνδρο!

22.07.2004
Στα πλαίσια της έκθεσης "Ο Picasso και η Ελλάδα" που παρουσιάζεται από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο πραγματοποιούνται από τις 4 έως τις 27 Αυγούστου εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών.
Στα πλαίσια της έκθεσης "Ο Picasso και η Ελλάδα" που παρουσιάζεται από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, με την υποστήριξη της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και σε συνεργασία με το Μουσείο Picasso του Παρισιού, θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 27 Αυγούστου εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών.

Σκοπός των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων είναι να φέρουν τα παιδιά σε δημιουργική επαφή με το έργο του καλλιτέχνη και να τα βοηθήσουν να βιώσουν τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν τη σκέψη και τις δημιουργίες του.

Οι εκδηλώσεις αυτές διαρκούν δύο ώρες, και περιλαμβάνουν μία ώρα ειδικής ξενάγησης με παιγνίδια και ερωταποκρίσεις, καθώς και μία ώρα ζωγραφικής, γλυπτικής ή κατασκευών με θέματα και τεχνικές στο πνεύμα του έργου του καλλιτέχνη. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά, έχοντας ως αφετηρία τα συγκεκριμένα έργα που βλέπουν στην έκθεση, θα μπορέσουν να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και εικόνες.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 27 Αυγούστου. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν ένα από τα δίωρα αυτά προγράμματα, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν προηγουμένως στο Μουσείο για να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 22820-22444.