"Εφυγε" η Ελένη Ζαφειρίου

07.09.2004
Μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, η Ελένη Ζαφειρίου πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 88 χρόνων.
Μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, η Ελένη Ζαφειρίου πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 88 χρόνων. Η Ελένη Ζαφειρίου είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Η κηδεία της έγινε την Παρασκευή στο νεκροταφείο Χαλανδρίου παρουσία της οικογένειάς της και πολλών στενών φίλων, αφού η επιθυμία της ηθοποιού ήταν να μην γνωστοποιηθεί ο θάνατός της, παρά εννέα ημέρες μετά.

Η Ελένη Ζαφειρίου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1936 με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Πριν από το ηλιοβασίλεμα". Παρέμεινε στο Εθνικό Θέατρο τα περισσότερα χρόνια της καριέρας και συγκεκριμένα από το 1936 έως το 1943 και από το 1955 έως το 1978. Ερμήνευσε πολλούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τους ρόλους της σε πολλές ελληνικές ταινίες, όπως "Το κορίτσι με τα μαύρα" και "Θεία από το Σικάγο".