Αρχίζει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου!

24.09.2004
Tο Φεστιβάλ Βιβλίου, θα στεγαστεί για δεύτερη χρονιά, στη «Βιβλίου Χώρα», στο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα από τα γοητευτικότερα σημεία των Αθηνών, με ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία.

Και εφέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου, θα στεγαστεί για δεύτερη χρονιά, στη «Βιβλίου Χώρα», στο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα από τα γοητευτικότερα σημεία των Αθηνών. Στη σκιά του Ιερού βράχου και με θέα τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία, απολαμβάνοντας έναν αισθαντικό φθινοπωρινό περίπατο, να ενημερωθούν για τους νέους τίτλους και να απολαύσουν ένα πανόραμα της ελληνικής εκδοτικής δραστηριότητας.
Το φετινό 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει από 4 έως 17 Οκτωβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

Την εικαστική φροντίδα αυτής της διοργάνωσης του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός Σωτήρης Σορόγκας, καθηγητής του Ε.Μ.Π, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο, το οποίο καταδεικνύει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τη θέση του Βιβλίου στη σημερινή κοινωνία.

Παράλληλα, η ευαισθησία των εκδοτών για τα παιδιά των διάφορων εθνοτήτων, που διαβιούν στη χώρα μας, εναρμονίστηκε με το έργο, που επιτελεί το Ελληνικό Τμήμα της UNICEF, σε μία συνεργασία, που κρύβει πολλές εκπλήξεις, όπως η διοργάνωση μιας πολυσήμαντης Συνάντησης, με θέμα: «Βιβλίο, η γέφυρα συνύπαρξης των λαών», με καταξιωμένους ομιλητές, όπως ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος της UNICEF, ο Παντελής Καψής, διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας και ο Νικόλαος Νίκας, αντιπρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β, την 11η Οκτωβρίου στο Κτίριο Μελετών Ακροπόλεως (Μακρυγιάννη 2-4), στις 18.30.

Ακόμα, οι βιβλιόφιλοι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις Ολυμπιακές Εκδόσεις, που κυκλοφόρησαν με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο των εκδόσεων Επίσημες Ολυμπιακές Εκδόσεις, αλλά και να «μυηθούν» στον υπέροχο κόσμο του χαρτιού, επισκεπτόμενοι τα περίπτερα του Ομίλου Ερρίκος Αρώνες Α.Ε. και Sarri καθώς το χαρτί αποτελεί το θεμελιώδες εκείνο υλικό, που αποτυπώνεται, αιώνες τώρα, η οικουμενικότητα του πνεύματος.

Ωρες και ημέρες λειτουργίας: Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε μέρα από 18.00 μέχρι 22.30, τις Παρασκευές και τα Σάββατα έως τις 23.00. Τις Κυριακές το πρωί 10.00-14.00 και το απόγευμα 18.00-22.30